Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Розбіжності напрямків - еклектики і фьюжн

31.07.2019

Якщо різкий контраст двох протилежних стилів класичного венеціанського і високотехнологічного хайтек буде відразу ж очевидний, то відмінності двох сучасних напрямків у дизайні еклектика і ф'южн неозброєним і недосвідченим поглядом буде зрозуміти досить складно.

Спорідненість фьюжн і еклектики велике, обидва стилі з'явилися зовсім нещодавно в Америці і демонструють «збірну солянку дизайну», тобто змішання, здавалося б, непоєднуваних і невідповідних на перший погляд предметів меблів і аксесуарів з різних стилів, країн і епох. Обидва стилі виражаються і підкреслюються більшою мірою за допомогою декору, акцентуючи увагу також на меблях і освітленні. До таких змішаних відгалужень в дизайні також можна віднести і бохо, який реалізується яскравими декораціями і помітними лініями, малиновою кольоровою гамою, що доповнюється сувенірами з подорожей по Південно-Східній Азії.

Мікс предметів дизайну в стилі ф'южн демонструє нестандартність, непередбачуваність і маргінальність поглядів замовника. Експериментувати з яскравими і різнобарвними композиціями для створення оригінального і неординарного ефекту фьюжн можна за допомогою будь-яких матеріалів, як дерева, металу, так і пластику, але при цьому варто пам'ятати про золоту середину і гармонію в просторі, щоб не вийшов відомий нам хуліганський стиль кітч, про який ми детально писали в нашій попередній статті.

Для цього бажання творити щось своєрідне, строкате, неповторне виражається в дизайні фьюжн за допомогою кольорової гами, тваринних і рослинних візерунків або абстрактних патернів в текстилі, екзотичними сувенірами, етнічними килимами або створюється акцент на певній тематиці, близькій і зрозумілій господареві інтер'єру.

У порівнянні з фьюжн і бохо еклектика - це більш спокійне і класичне відтворення міксу предметів в інтер'єрі і поєднання кольору в дизайні.

Еклектика більш граційна і естетична, принаймні тому, що основою виступають дорогі матеріали, властиві класиці - мармур, керамограніт, латунь, золото,

муранське скло і натуральне дерево, а високоякісні меблі гармонують з аксесуарами і предметами декору, якими в еклектиці можуть бути статуї, картини і предмети антикваріату.

Пастельна кольорова гамма еклектичного дизайну відтіняється золотом або бірюзово-блакитними лініями.

В цілому варто підсумувати, що еклектика - це не комбінація непоєднуваних предметів і візерунків, це класичний дизайн, який доповнено і відтіняний яскравими деталями або сучасними творами мистецтва, що в результаті формує гармонію, красу і комфорт.

А ось фьюжн - це гармонія поєднання предметів виключно одного суб'єктивного погляду або однієї новаторської ідеї, яка суб'єктивно сприймається, часом прийнятна для одного, але позбавлена смаку для інших.

Поділитися: