Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як оформити вітальню в вікторіанському стилі

04.06.2018

З історією і становленням вікторіанського стилю в інтер'єрі можна ознайомитися в попередній нашій статті: «Історія вікторіанського стилю» .
Як ми вже писали, в вікторіанському стилі оформлення кімнат і меблювання будинків носить демонстративний характер статусу і достатку. Самою презентаційної кімнатою в будинку може виступити вітальня.

Як правильно оформити інтер'єр вітальні в вікторіанському стилі? Для цього потрібно пам'ятати про важливих складових стилю і дотримуватися наступних правил:
1. Наявність каміна.
2. Бібліотека.
Великі посипані книгами стелажі підкреслює інтелектуальні цінності господарів - обов'язкова умова відповідності стилю.
3. Готичні стрілчасті вікна і арки. Вітражі - самий визначальний елемент готики в вікторіанському стилі.
4. Оздоблювальні матеріали стін і підлоги - натуральне дерево (горіх, червоне дерево, морений дуб.). У відповідності зі стилем на стінах повинні бути стінові панелі буазері, покриті лаком виключно з матовим ефектом. Також стіни можна оформити шпалерами, підкреслені дерев'яними молдінгами. Шпалери вікторіанського стилю підбираються з смугастим малюнком, шотландської кліткою або шинуазрі. Дуже вдалим буде рішенням панно і об'ємні орнаменти у вигляді барельєфа.
Що стосується оформлення статі, то найчастіше віддається перевага паркетній підлозі, виконаному з натуральних порід дерев. Також буде органічний в цьому стилі червоний ковролін, який буде встелена вся вітальня, а також сходи, бібліотека і т.д.
5. Колірна гамма інтер'єру - це цегляний, бордо, коричневий кольори і все розмаїття деревних відтінків.
6. Різьба по дереву в декоруванні стель, вікон, колон. Двері: прямокутні масивні, з латунної обробкою.
7. Етнічний декор.
Елементи декору змішані в колажі у мавританському стилі, єгипетському, ампірі, готиці і неокласика.
8. Тканини - важкі щільні. Портьєри з мереживними ламбрекенами можу бути з вовни, льону або бавовни. Вітаються драпіровані тканини на покривалах і шторах, а також балдахін над ліжком.
9. Меблі - масивна і прикрашена різьбленням.
Коли сучасний інтер'єр вікторіанського стилю створюють з акцентом на рококо, то використовують меблі пастельних кольорів - кремових, блідо-жовтих, світло-зелених відтінків. А у всіх інших випадках вікторіанської класики - меблі насиченого тону горіха, дуба або червоного дерева.
10. Освітлення.
Масивні люстри на латунних або мідних підставах, різноманіття бра у вигляді канделябрів і свічок гармонізують обстановку, надавши магії старовинного замку. При виборі настільних і підлогових парних світильників слід вибрати ті, які з тканинними абажурами.
11. Присутність кімнатних рослин завжди прикрасить сувору англійську класику.

Поділитися: