Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Легендарні крісла в історії дизайну

21.05.2018

У сьогоднішній статті ми розповімо вам про легендарних кріслах, які стали бестселерами і увійшли в історію світового дизайну. Багато з цих крісел вам, можливо, вже знайомі з міжнародних меблевим виставкам та сторінок глянцевих журналів, присвячених дизайну. У залежності від моделі вже близько 100 років, але вони до сих пір залишаються популярними і входять в колекції провідних світових виробників завдяки своєму респектабельному зовнішньому вигляду і зручності.
1. Крісло Barcelona
Крісло розробив німецький архітектор-модерніст Людвіг мисом ван дер Рое і в перші представив його в 1929 році на Міжнародному ярмарку мистецтв, яка проходила в Барселоні. Крісло відразу отримало високу оцінку критиків і по праву стало іконою дизайну. Сучасні декоратори і по сьогоднішній день активно використовують цю модель для оформлення інтер'єрів квартир і офісів.
2. Крісло LC2


Крісло LC2 створив французький архітектор Ле Корбюзьє у співпраці з П'єром Жаннере і Шарлотт Перріан в 1928 році. Воно і зараз по праву вважається однією з найяскравіших моделей, що представляють модерністський напрямок у архітектурі - Баунхауз. Особливістю крісла став відкритий металевий каркас, який не ховали за м'якою оббивкою.
3. Крісло Bubble Chair
"Прообразом цього футуристичного крісла Bubble Chair   став звичайний мильний міхур ", - так повідомив його розробник фінський дизайнер Ееро Аарне, який почав його виробляти з 1968 року. Ееро Аарне почав один з перших виготовляти меблі з пластика і комбінувати акрил з металом і склом. За рахунок того, що крісло подвешіваетсяего, його можна вільно розгойдувати як гойдалки, а через прозорі стінки ви зможете оглядати все навколо. Незважаючи на те, що матеріал крісла - акрил, воно дуже міцне і витримує навантаження до 120 кг.
4. Крісло Club


Модель крісла Club створив учень легендарного Отто Вагнера австрійський архітектор Йозеф Хоффман. У цій моделі крісла він відобразив своє прагнення до раціональних і геометричним формам. Незважаючи на те, що крісло було створено в 1910 році, воно до цього дня є затребуваним лідером серед моделей, що випускаються м'яких меблів.
5. Paimio


Крісло Paimio - візитна картка культового фінського архітектора і дизайнера Альваро Аалто. Альваро Аальто вважають «батьком скандинавського модернізму», родоначальником популярного зараз мінімалістичного скандинавського стилю. Крісло Paimio було розроблено в 1932 році для санаторію в місті Пайміо. Довгий час цю модель крісла не випускали, але недавно фабрика "Artek", яку заснував сам Альвар Аальто, все ж відновила виробництво за зразком єдиною збереженою моделі цього крісла.

Поділитися: