Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Карім Рашид - один з найвпливовіших дизайнерів сучасності

04.01.2018

Продовжуючи серію статей про найвідоміших дизайнерів сьогодні, ми розповімо вам про Карім Рашид. На сьогоднішній день Карім домігся видатних результатів, його роботи видаються в музеях по всьому світу серед яких Нью-Йоркський музей сучасного мистецтва, Tokyo Gas в Токіо і музей сучасного мистецтва Сан-Франциско. Безліч галерей демонструють і продають його роботи. Каріма Рашида часто запрошують проводити лекції в університетах і виступати з доповідями на конференціях.

Карім Рашид народився в Каїрі в 1960 році. Карім ріс в родині художників, на формування художнього смаку більший вплив мав батько, який будучи театральним декоратором брав сина на етюди. Після отримання ступеня бакалавра в Університеті Карлтон в Оттаві, Рашид продовжив навчання в Неаполі. Після стажування в Мілані в студії Родольфо Бонетті Рашид повернувся в Канаду. За сім років роботи в «KAN Industrial Designers» Рашид стає одним з успішних і авторитетних дизайнерів. У 1993 році Рашид переїжджає в Нью-Йорк щоб відкрити власну студію дизайну.


Карім отримав більш трьохстах престижних премій і нагород в числі яких Daimler Chrysler Design Award (1999 рік), George Nelson Award (1999), the Silver IDEA Award (1999), Industrial Design Excellence Award (1998), золота нагорода в номінації «меблі» від Industrial Designers Society of America (IDSA) (2001 рік), «Кращий новий дизайн ресторану» від Esquire magazine (2003 рік) і IDSA (Industrial Design Excellence Award, 2005 рік) і багато інших.


Карім Рашид займається проектуванням, створює окремі предмети і організовує простір. На сьогоднішній день кількість реалізованих Рашидом проектів і розробок налічує більше двох з половиною тисяч. У його творчому доробку є меблі, світильники, ванні, плитка, одяг, годинник, пляшечки для рідкого мила і флакони для парфумів, килими, а також безліч створених інтер'єрів і архітектурних проектів.

У своїх проектах Рашид віддає перевагу синтетичним матеріалам і практично не використовує природні натуральні матеріали. Наприклад, серед його робіт є крісла з фибергласа (композит полімеру і скловолокна) і метакрилата (високоякісна різновид пластмаси), ванну з вмонтованим телевізором Рашид зробив з рідкої акрилової пластмаси (LAR - liquid acrylic resin).


Роботи Рашида характеризуються гладкими глянцевими поверхнями, яскравими чистими квітами, поверхні прості з м'якими обрисами. Фаворити в кольорах - білий і рожевий.


Карім Рашид став одним з найбільш значущих дизайнерів сучасності, якщо ви захочете ближче познайомитися з особистістю Рашида рекомендуємо прочитати його книгу «Я хочу змінити світ».

Поділитися: