Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Вітальня у стилі еклектика

03.06.2019

Оформити дизайн вітальні в стилі еклектика - найбажаніше і популярне за останнє десятиліття бачення свого неповторного домашнього інтер'єру. Еклектика дозволяє втілити самі неординарні і пафосні ідеї, змішати різні історичні епохи та стилі, наприклад, неокласичний з сучасним, бохо зі східним стилем або фьюжн з арт-деко, а також несумісні на перший погляд елементи декору з буйністю кольорів. І в цьому всьому колажі буде відчуватися художня артистичність, демонстрація смаків і уподобань господарів, антураж колекціонерів, якщо присутній антикваріат.

В більшості випадків еклектичний дизайн - поняття суб'єктивне. Це картинка ідеального і розкішного простору, яку кожен бачить по-своєму. Для дизайнерів інтер'єру це можливість розкрити самі творчі свої амбіції і організувати яскравий антураж. Власники будинків мають своє припущення про еклектиці, уявляючи її з дуже дорогим і рідкісним оздобленням, несхожим ні на що раніше створене. А виробники меблів і декору пропонують свої колекції, асортиментом яких можна задовольнити будь-які еклектичні бажання. У багатьох меблевих шоу-румах є вже готові комплекти таких рішень для віталень.

Вважається, що вітальня в стилі еклектика, крім дизайнерських меблів переважно в класичному стилі, неможлива без екстравагантних світильників, великих картин і симбіозу антикваріату з сучасними творами мистецтва.

Тому в еклектичній вітальні вироби з плексигласу можуть співіснувати з мармурової скульптурою, етнічний килим з дерев'яними буазері, а стильний кавовий столик буде гармонійний на фоні традиційного в вікторіанському стилі каміна.  

Еклектичний дизайн вітальні може бути як мінімалістичний з акцентом на деякі окремі аксесуари, предмети декору або антикваріату, так і максімалістичним, з імітацією стилічного хаосу, про що ми писали в нашій попередній статті «Максималізм в інтер'єрі».

 Еклектика в сучасному інтер'єрі, створена за рахунок змішування двох стилів - ренесансу і прованс, в якій ренесанс супроводжується небесно-блакитною палітрою кольорів стін і штор з вензелями, колонами і створеної тільки в ренесанс ідилією симетрії, з акцентом на антикварний торшер з натурального дерева французьких майстрів і дивана в стилі прованс з рідкісної колекції нідерландської мануфактури.

Кольорова гамма вітальні в стилі еклектика може варіюватися від усіх відтінків білого і блакитного, як блакитний, темно-синій, бузковий і аж до рожевого і переважаючого червоного.

Чорний колір в еклектичній вітальні буде гармоніювати з золотавим, але такий контраст під силу створити тільки іменитим американським дизайнерам, таким як Келлі Уестлер або Келлі Хоппен.

Важливими будуть акценти в декорі на золоті, латуні, красиві нетривіальних форм дзеркала, зістарювання і патині меблів, яскраві насичені тони штор і оббивки меблів.

Поділитися:
Товари з вітрини