Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

ТОП-5 унікальних проектів пляжних будинків

26.07.2019

Пропонуємо до вашої уваги ТОП-5 сучасних пляжних будиночків, унікальне проектування яких створило їх ідеальним місцем для тривалої відпустки і життя.

Будинок біля моря на схилі гори, Качагуа, Чілі. Архітектор - Макс Нуньєс Arquitectos.

У Чилі на чудовому, але ненадійному тихоокеанському узбережжі будівництво будинку - як сходження на вершину в Андах з досвідченим гідом.

Макс Нуньєс досяг успіху, спроектувавши бетонну конструкцію в Качагуа, облицьовану, в основному, зі скла з низьким вмістом заліза і тонкою алюмінієвою рамою. Будинок площею 3660 квадратних футів охоплює весь схил, спускаючись в тандемі з запаморочливим кутом самого стрімчака.

Нуньєс задумав план поверхів не як окремі кімнати, а як ряд рівнів, що розрізняються за розміром і висотою стелі, деякі з яких укладені в дерев'яні коробки. Стіни з низьковуглецевого скла від підлоги до стелі обрамлені тонкими алюмінієвими елементами з графітової обробкою, що робить інтер'єри видимими вночі.

Елегантний простір будинку наповнений рясним світлом. Стримана палітра контрастує з красиво тонованими бетонними плитами і колонами з платоновими твердими частинками з натуральної - місцевої деревини, схожої на американську вишню і часто помилково званою патагонською вишнею. Кухонні шафи lenga, які служать платформою для мезоніну, увінчані лічильниками з нержавіючої сталі.

Проект пляжного будинку Tomboy Chic від CCS Architecture’s 

Архітектор Cass Calder Smith спільно з засновницею Mode Interior Designs Шарон Боннемазу в Hamptons побудували резиденцію в модерністському стилі.

Особливістю будинку є використання рідкісних матеріалів і дорогих дизайнерських меблів, наприклад, для підлоги був обраний чорний граніт і дошки з дерева гікорі,

а у ванній плитка з базальту, що відразу вражає і створює відчуття відпочинку на абсолютно розкішному курорті. Люстра Сержа Муіла висить в першій вітальні будинку, в другій вітальні стоїть диван Тімоті Оултон перед стільцем і підставкою для ніг від дизайнера Андріани Шамаріс.

На кухні - кухонні табурети від Філіпа Старка.

АрхІтектор Бейтс Маси та проект Amagansett Beach House, Нью – Йорк (на головному фото)

Незважаючи на високі грунтові води, септичні обмеження і інші проблеми будівництва на пляжі, архітектор Bates Masi + Architects взялася за цей проект на дюнах в Біч-Хемптоні. Спосіб направити охолоджуючі літні бризи, але блокувати морозні зимові пориви вітру, виявився відповіддю, досягнутою за допомогою жалюзі, які екранують повернуту на захід стіну переднього вікна. Посаджені під кутом, вони пропускають південно-західний літній вітер, а зимовому вітру протистоять.

Крім того, Бейтс зазначає, що вони надають будинку особливий зовнішній вигляд, хоча розробка жалюзі була кропіткою процедурою. «Ви можете отримати так багато повітря, що проходить через жалюзі, що вони затримують пил і пісок - як фільтр для ворсу в сушарці для білизни», - каже Масі. Більш поетично, що вітер несе аромат лаванди, рясно посадженої у дворі.

Будинок у моря в Шотландії, архітектор - Девід Вейр

З незграбного бунгало 1970-х років в Елі - портовому місті в частині Шотландії, Девід Вейр створив будинок біля моря з рідкісної деревини - сибірської модрини, що служить гарним утепленням для північних широт.

А також фасад додатково покрив фотоелектричними панелями.

Архітектори Стівен Харріс та Ріс Робертс

На березі Атлантичного океану з ураганозахистного скла з дзеркально відполірованою рамою з нержавіючої сталі побудований Beach House, який визнаний кращим проектом 2016 року.

Поділитися:
Товари з вітрини