Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Жак Гарсія - майстер палацових інтер'єрів

21.02.2018

Жак Гарсія - всесвітньо визнаний і успішний декоратор, удостоєний нагороди ордена Почесного легіону за внесок в збереження французької класичної естетики. В першу чергу він відомий своїм умінням відтворювати історичні спадщина. Він майстерно поєднує антикварні меблі з дорогими ексклюзивними тканинами, історичні орнаменти - з фресками. Портфоліо робіт Жака міститься маса інтер'єрних дизайнів замків, ресторанів, елітних особняків і готелів. Серед його клієнтів - селебріті і королівська рать: султан Брунею, бельгійський король і люксембурзький принц.

Жак Гарсія народився в Парижі 25 вересня 1947 року. З раннього дитинства Жак цікавився мистецтвом, його заворожували картини середньовічної епохи і антикварні меблі. З дитинства хлопчик захоплювався малюванням і в 60-х роках поступив в школу інтер'єрного дизайну Peninghen на відділення прикладних мистецтв.
Закінчивши навчання, Жак Гарсія продовжив працювати в сфері архітектури, але вже тоді він почав пробувати свої сили в декораторських мистецтві. Досвід в сфері архітектури допоміг молодому декораторові розуміти дизайн об'єкта в цілому і при оформленні майстерно зберігати гармонію інтер'єру з екстер'єром.

Перші успішні роботи Жака з оформлення фойє готелю «Меридіан» в Парижі і монпарнасской вежі були виконані в стилі мінімалізму. Але через деякий час, до 1980-х років він став віддавати переваги історичним стилям інтер'єру, таким як ренесанс, французький класицизм, рококо та бароко.
У своїх інтер'єрах Жак Гарсія використовує велику кількість старовинної антикварних меблів з оксамитовою оббивкою, стелі і стіни декорує широкої ліпниною зі складними малюнками і картинами з позолоченими багетами, а для оформлення вікон віддає перевагу портьєрам з візерунками і кольорами часів Людовика Великого. Кожен створений інтер'єр Жаком Гарсією унікальний. Подібно до маленького Версалю, Гарсія втілює в реальність всі нові сучасні середньовічні королівські палаци. У всі свої роботи цей іменитий декоратор вкладає частинку душі і передає своє захоплення королівської епохою.

Жака Гарсію справедливо називають послідовників класичного французького стилю декору. Незважаючи на велику популярність сучасних стилів таких як лофт, мінімалізму і хай-тек, декоратор продовжує успішно доводити актуальність палацових історичних стилів рококо і бароко.
На противагу модним декораторам, які хочуть «порвати з минулим», Жак Гарсія робить ставку саме на тісний зв'язок з історією.
Якщо ви хочете більше дізнатися про це приголомшливому людині, то рекомендує прочитати його книгу «Похвала інтер'єру», яка вийшла в 2000 році і мала великий успіх.
А статтю ми закінчимо висловлюванням самого Жака Гарсії:
«Розкіш - це знання, в іншому випадку, це тільки гроші.»

Поділитися: