Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Філіп Старк - гуру дизайну ресторанних інтер'єрів

23.03.2018

Філіп Старк (Philippe Starck) - французький дизайнер промислових і ресторанних інтер'єрів, конструктор меблів і розробник предметів декору, які зараз вже представлені в музеях: Музеї декоративного мистецтва в Парижі і Музеї дизайну в Лондоні.
Більшість проектів Філіпа Старка геніальні, вони створені поза часом. Кожен випущений за допомогою технології Старка предмет стає автоматично культовим і престижним. 

З більш ніж 30-річною кар'єрою в дизайні Старк має в своєму професійному портфелі безліч виконаних в своєму унікальному дизайні ресторанів і готельних комплексів, в тому числі Royalton в Нью-Йорку (1988), Delano в Майамі, спроектованому в 1995 році, Mondrian в Лос -Анджелесі, St. Martin's Lane в Лондоні в 1999 році і Сандерсон, також в Лондоні, спроектований в 2000 році.

Він також провів в 2001 році повну реновацію історичного готелю Clift, що належить мережі Morgans Hotel Group в Сан-Франциско, при цьому декорував бар в стилі арт-деко. У Південній Америці Філіп Старк спроектував готель Fasano в Ріо-де-Жанейро в 2007 році, використовуючи такі матеріали, як дерево, скло і мармур. Потім він звернув увагу на розкішні готелі: оформив у 2008 році готель Meurice і в 2010 році - Royal Monceau.
 

Le Meurice, the Most Romantic Hotel In Paris by Philippe Starck

Ресторан готелю Mama Shelter в Парижі
Філіп Старк давно співпрацює з холдингом Yoo Hotels.

Ось дивовижне поєднання червоного, білого і чорного в дизайні ігрового залу для одного проекту Yoo Hotels.
YOO Panama - елітний житловий комплекс в Панама Сіті з 256 апартаментами спроектований і оформлений гуру дизайну Філіпом Старка разом з іншим гуру архітектури - Беттис-Таразі.

Результат - фантастичний простір, який ніхто до цього не міг придумати.

Кожна резиденція оформлена в різних креативних інтерпретаціях, загадкові казкові і мультяшні інтер'єри поряд з поп-артом в високому 56-поверховому будинку з басейном тепер стали престижною нерухомістю цього регіону.
Grancaffè Quadri - старовинний ресторан XVIII століття Массіміліано і Раффаеле Алаймо на площі Сан-Марко у Венеції.

Філіп Старк відреставрував його всього за 25 днів, зберігши первісну ліпнину 18 століття і естетичну красу венеціанських інтер'єрів. Стіни декорував текстилем коричнево-золотого відтінку, а люстру 1930 року, вироблену з муранського скла, доповнив сюрреалістичними деталями.

Особливо цінним декором виступає колекція дзеркал в ресторані, рами ручної роботи зроблені майстрами братами Барбіна, яким до цього випала честь реставрувати зали Версаля.

Одна з яскравих його робіт в екстер'єрі - це Le Nuage - футуристична конструкція з бульбашковим фасадом, яка ввечері підсвічується різними кольорами, площею 3000 кв.м. в Монпельє, Франція.

Крім дизайну і реставрації інтер'єрів, Філіпа Старка залучали також спроектувати елітний житловий комплекс "Дихання" в Москві, зарядні станції для бренду Bentley, частини автомобільного гіганта Volkswagen Group, для компанії Microsoft він розробив оптичну мишу USB з прихованим колесом прокрутки, а для сполучення між Францією і Великобританією він розробив концепцію нової моделі поїтягів Eurostar.

Ось що говорить сам Філіп Старк про ідеальний дизайн: "Одне з питань, яке я часто ставив, - це те, що я вважаю найкращим дизайном. Простіше кажучи, це ми. Люди. Людство - єдиний вид, який взяв контроль над швидкістю і якістю його еволюції. Ми дивні."

Поділитися:
Товари з вітрини