Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Екстравагантні інтер'єри з кіно. Частина II

07.01.2018

У минулій статті ми розглянули наскільки важливо дизайнерське оформлення кадру у фільмі для створення певного антуражу і відповідності стилістиці, а також як майстерно декоратори і художники-постановники можуть відтворити будь-який стиль дизайну в інтер'єрі. Сьогодні ми розглянемо англійський стиль інтер'єру в кінематографі.
Найбільш яскравими представниками екранізаціями англійських інтер'єрів, зрозуміло, це серіали про детективів Шерлока Холмса і Еркюля Пуаро.


Дві сучасних версії Шерлока Холмса з акторами Бенедиктом Камбербетч і Робертом Дауні-молодшим далекі від первісного Шерлока, який проводить більшу частину часу поруч з англійським каміном за дедукцією. Як високотехнічний мегамозок з соціопатичними нахилами Камбербетч, що рекламує пальто від Burberry, так і супергерой, який володіє різними видами боротьби Дауні-молодший, вважають за краще швидку діалоги і активні дії інтелектуальній боротьбі з Моріарті.

Інтер'єр вітальні Музею Шерлока Холмса в Лондоні, повністю відповідає англійському стилю, описаного самим автором Конан Дойлем.
Аби не заглиблюватися в сюжет, розглянемо стилі інтер'єру у фільмі Гая Річі "Шерлок Холмс. Гра тіней".


Шерлок Гая Річі любить переодягатися, хизуючись в дизайнерських брендах останніх колекцій, іноді його вміння розплутати складну справу програє дедукції самого Ватсона, але екшн-сцени і яскраві, розкішні декорації фільму змушують жадібно стежити за кожним кадром. Інтер'єри змінюються від англійського стилю до вікторіанського, деякі сцени представлені в ренесансі.


Наприклад, в сцені, де Шерлок виявився прив'язаним ліжка, стиль інтер'єру в точності копіює ексклюзивну розкіш античного Палаццо Морозіні-Сагредо в Італії.

Побудований у Венеції в 14 столітті і придбаний в 17 столітті впливовою родиною Сагредо, членами венеціанської влади протягом декількох століть, Палаццо зараз є рідкісною родзинкою демонстрації вишуканих венеціанських мистецтв епохи Ренесансу. На території Palazzo Sagredo знаходиться п'ятизірковий елегантний готель Ca'Sagredo з увічненими казково мальовничими херувимами і рідкісною колекцією творів художнього мистецтва.

Зовсім нетривіальний і особливий вийшов серіал про Еркюля Пуаро.

Незважаючи на своє бельгійське походження, придумане для персонажа Агатою Крісті, Пуаро оточує себе предметами англійського стилю в інтер'єрі, що відмінно вписується в його злегка ексцентричний, при цьому стриманий характер.

Втім, суворий англійський стиль з властивими йому компонентами - наявністю бібліотеки і великого каміна, дерев'яні стіни з високими арочними вікнами і масивними меблями, в останніх сезонах серіалу змінюється на або розкішний ампір, або витончений стиль французької аристократії початку XX століття - ар-деко.

 

Поділитися: