Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Екстравагантні інтер'єри з кіно. Частина I

06.01.2018

Часом ми часто не замислюємося чому маємо ті чи інші уподобання, наприклад, чому нам подобається той чи інший колір, чому ми вибираємо саме такий стиль одягу або як так сталося, що ми точно знаємо, як саме має виглядати наш майбутній відпочинок. Але якщо ми спробуємо проаналізувати, то згадаємо, як наше сприйняття світу формувалося з вражень. Світ кінематографа впливає на наші смаки, нашу картину світу, захоплює, приваблює, змушує переживати і мріяти.
Чарівні невідомі пейзажі, захоплюючі діалоги акторів і майстерно оформлені інтер'єри, створюють картинку кадру, справляють незабутнє враження.

Розглянемо самі екстравагантні інтер'єри, створені для кіно, якими неможливо не дивуватися.
1. "Похмурі тіні" - фільм Тіма Бертона, в якому зіграли відомі актори Єва Грін і оскароносний Джонні Депп, а також Мішель Пфайффер і Джонні Лі Міллер, відносить нас в світ готики.

Нам відразу відкривається інтер'єр зі стрілчастими і напівциркульними арками, що спрямовуються вгору на високих вікнах і несучих арками середньохрестя, властивими стилю знатних середньовічних замків і соборів Західної Європи XIII-XV ст., Для прикладу готичний Кафедральний Собор в Глостері.

У кадрі можемо бачити стіни з масивними панелями з натурального дерева в поєднанні із зеленим гобеленом і оксамитом гардин, велика кількість картин в позолочених рамах, масивні на фігурних ніжках меблі, наявність бібліотеки в симетрично окресленому робочому кабінеті, що в майбутньому створить англійський стиль в інтер'єрі - все це добре спроектована картинка готичного Середньовіччя.

Майстерне різьблення по дереву, в якому так майстерно створені, ніби оживають, казкові чудовиська у вигляді драконів на каміні і скульптури міфічних людей-змій, схожих на грецьких богів, зустрічаються як в готичному мистецтві, так і романському, відомі горгулі і статуї химер можна і донині споглядати на будівлі Собору Паризької Богоматері.

Якщо вас захоплює така містична готична атмосфера і гостросюжетна лінія, ви можете зануритися в світ цього фільму "Похмурі тіні".

2. Напевно немає жодної людини, хто не дивився б «Великий Гетсбі» - фільм режисера База Лурманна, в головній ролі Леонардо ді Капріо.

Шикарні декорації багатства, неординарності і романтизму створювала дружина режисера Кетрін Мартін. Вона намагалася створити такий будинок, який одночасно буде схожий на розкішний замок, і в той же час він повинен бути комфортним місцем, куди захоче повернутися улюблена жінка головного героя.

В фільмі ми можемо бачити в своєму найкращому прояві стиль французької аристократії початку XX століття ар-деко, який, по суті, є змішанням неокласицизму з модерном і кубізмом. Ар-деко в "Великому Гетсбі" відзначено присутністю геометричних візерунків, зигзагів, східних і єгипетських форм, в поєднанні з меблями з рідкісних порід дерева, як, наприклад, червоне і чорне дерево, наявність дорогих аксесуарів зі слонової кістки, срібла, натурального хутра, крокодилячої шкіри, дизайнерських рішень меблів. Частина компонентів для інтер'єру було виготовлено на замовлення для фільму, багато елементів декору можна знайти у вільному продажу.

В наступній частині статті ми розглянемо англійський стиль інтер'єру в кінематографі.

Поділитися: