Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Вілла для кутюр'є Ів Сен Лоран

28.08.2018

Вілла «Мабрука» Іва Анрі Сен-Лорана і П'єра Берже на березі Гібралтарської протоки в марокканському місті Танжер реновірован дизайнером Жаком гранж. Цей декоратор працює переважно з класичними стилями і відомий своїми інтер'єрами бароко для багатьох модних будинків, зокрема, для кутюр'є Карла Лагерфельда і Валентино, режисера Френсіса Форда Коппола, бізнесмена Франсуа Піна та інших французьких мільярдерів. Для пари фешн-дизайнерів Іва Сен-Лорана (Yves Saint-Laurent) і П'єра Берже (Pierre Bergé) їх віллу Жак Гранж оформив в мавританському стилі з елементами еклектики. Це була остання резиденція для Ів Сен Лорана, де він провів свої останні роки.
Ландшафтний дизайнер і друг сім'ї Медісон Кокс придумав оформлення саду, англійські художники розписали фасад будівлі фресками. Жак Гранж перебудував стіни і вікна, щоб звести широкі тераси, які оточували кілька віталень. Колоніальний стиль підкреслять фігурними арками і високими білими колонами. У вітальні меблі ротанга фабрики Bonacina, муранське скло доповнює настільну лампу дизайну Мадлен Кастен.
Спальня являє собою справжній витвір мистецтва, в ній стіни оббиті буазері з рафії кольору паленої охри. Це нагадувало великому кутюр'є про свій перший успіх завдяки своїм модним начерками, які його привели до знайомства з Крістіаном Діором, у якого він почав працювати асистентом, а після його смерті зайняти крісло арт-директора корпорації Christian Dior.
Спальня Ів Сен Лорана та П'єра Берже, раритетний комод від дизайнера Жана Руайера.
Різьблена мавританська арка веде в іншу спальню, красивим яскравим акцентом якої є люстра з блакитного кришталю, нанизувати як бісер трубочками на нитку для прикраси.
Шинуазрі з мармуровим столом і консолі зі стільцями 19 століття - шедевр дизайнерської майстерності від Жака Гранжа в інтер'єрі чайного будиночка на території цієї вілли Мабрука.
Розписні стіни їдальні є твори художників студії Mériguet-Carrère, що ілюструють на них «Латаття» Клода Моне, а нижня частина стін декорована буазері. Обідній стіл і стільці в їдальні зроблені з червоного дерева, оббиті ситцем, візитна ж картка кімнати - вази на каміні з мінтонского порцеляни керамічної фабрики в Стоук-он-Трент. Англійська фабрика Минтон дуже знаменита своїм фарфором, вона почала виробляти майоліки і кераміку ще з часів вікторіанської епохи 18 століття.

Поділитися: