Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Вілла Jako Карла Лагерфельда

14.08.2018

Культовий фешн-дизайнер Карл Лагерфельд (Karl Lagerfeld) творив свої твори моди, проживаючи в розкішній віллі Jako в Німеччині.
На березі річки Ельби в передмісті Гамбурга під назвою Бланкенезе в оточенні мальовничого ландшафту знаходиться респектабельний маєток площею 1200 кв.м., який Карл Лагерфельд купив в 1989 році як Villa Schüler і перейменував в Jako в честь свого коханого Жак де Башер.

Маєток побудований на початку 20 століття в античному італійському стилі архітектором Вальтером Бедекером для сім'ї впливового німецького юриста, і виділяється на ринку своїми високими класичного стилю сходами, басейном з фонтаном і унікальним багатим інтер'єром. Лагерфельд придбав цей триповерховий будинок площею 443 кв. метра за 3 млн німецьких марок і надалі реновіровані інтер'єри зусиллями декоратора Рената Канта.

Кесонні стелі однієї з віталень кімнати оформлені в стилістиці ватиканського Собору Святого Петра і прикрашені золотом. Чорне фортепіано підкреслює класичний стиль інтер'єру, що панує атмосфера богеми. В маєтку підтримується дух епохи Відродження Римської Імперії, спроектований атріум зі скляним куполом і античні колони, а в холі розташований фонтан.

На другому поверсі знаходиться бібліотека, а також три спальні і кілька ванних кімнат, в яких переважає гармонія натурального каменю - мармуру білого кольору.

В одній з гостьових кімнат інтер'єр декорований в стилі венеціанського карнавалу. Паркет з візерунком «шеврон» представляє собою вже предмет антикваріату, його вистилає яскравий килим ручної роботи.

Інтер'єр з частинкою Риму доповнюють картини в стилі ренесанс.
Фешн-дизайнер Лагерфельд так і не зміг насолодитися прекрасними днями в цьому особняку зі своїм партнером, тому що незабаром Жак де Башер помер.

Проживши в будинку до 1998 року, законодавець мод погодився продати його, оголосивши суму в 10 млн євро. У креативного директора Chanel і Fendi Лагерфельда були будинки по всьому світу, в тому числі в Нью-Йорку, Парижі та Монте-Карло, Монако. Але вілла в Гамбурзі мала особливе значення для модної ікони. На віллі Jako він також організував зйомки свого нового парфуму Karl Lagerfeld Jako і написав книгу про своє життя Ein Deutsches Haus.

Поділитися:
Товари з вітрини