Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Повелителька сталі дизайнер Марія Перга

28.06.2018

Марія Пергей (Maria Pergay) - російський дизайнер меблів, що стала відомою у Франції в післявоєнну епоху. Народжена, як Марія Олександрівна Кашницька в 1930 році в Молдові, під час Другої світової війни разом зі своєю матір'ю вона переїхала в Париж, де закінчила курс дизайну і скульптури в Institut des Hautes Études Cinématographiques.

Марія Пергей захопилася дизайном, спочатку випускаючи вироби зі скла, а коли почала вивчати виробництво меблів. Для своїх робіт вона вибрала рідкісні для того часу матеріали: срібло, амоніт, мармур і навіть солому, яку вона фарбувала і лаковані, щоб було схоже на шкуру леопарда, а вже після початку виготовляти предмети з нержавіючої сталі.

У 1960 році Пергей відкрила своє ательє в Парижі «Place des Vosges», співпрацюючи безпосередньо з такими брендами, як Dior і Hermès.
Сталеві вироби Марії Пергей підкорили маестро моди П'єра Кардена, який замовив Марії для свого інтер'єру унікальний диван.

Так в 1977 році на замовлення П'єра Кардена з'явилася модель дивана Turtle Sofa і стілець Ring. «Це якась магія, - каже дизайнер. - Я придумала цей стілець, коли пила апельсиновий сік!». Після цього велику колекцію меблів замовили саудівський принц Абдулла, Сальвадор Далі і ватажки радянського політбюро, що надалі сприяло загальному визнанню її, як заслуженого дизайнера.

Репродукція виставки «Maison er Jardin» для «Plasir de France», січень 1969 року. Кушетка «Літаючий килим» від Марії Пергей з нержавіючої сталі і аметисту.

Cabinet Borgia, 2016 by Maria Pergay

Cabinet Engrenage, 2016. Фасад з полірованої нержавіючої сталі; шафи і внутрішні ящики з деревини лимона; підставка з полірованої латуні; шестерні в Ti-black, Ti-blue і дзеркальна нержавіюча сталь.

Унікальний вид буазері від Марії Пергей - поєднання декількох матеріалів: нержавіюча сталь, нарізаний дуб, оливкове дерево, макаське ебенове дерево.

Secret Cube, 2013

Бра "Тотем" від Марії Пергей
Сьогодні дизайнеру сталевих меблів Марії Пергей виповнилося 85 років. Вона проводить свій день народження на півдні Франції, де вона оселилася недалеко від своєї фабрики. На протязі минулого року вона постійно переміщається між декількома своїми майстернями, що спеціалізуються зараз не тільки на виробництві сталі, а й дерева і бронзи.
Колекція крісел Metamorphosis для бренду Fendi.

На фото - Сільвія Вентуріні Фенді, керуюча брендом Fendi і дизайнер Марія Пергей.
Завдяки напарниці і співвласниці галереї Сьюзан Демішев постійно організовуються презентації робіт Maria Pergay в області предметного дизайну, зокрема в Майамі і в Нью-Йорку пройшли виставки під назвою "Wonder Room".

Поділитися: