Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Види освітлення і хитрості від дизайнерів

14.01.2018

Створити затишок і вражаючий дизайн свого інтер'єру можна за допомогою правильно організованого освітлення. Формуючи світлом оптичні ілюзії, можна маніпулювати світловими зонами, розподіляючи потрібні акценти в інтер'єрі, розширювати простір або перетворювати один і той же інтер'єр в різному стилі.
Види освітлення в інтер'єрі
Загальне освітлення вибирають для кімнат, в яких необхідне яскраве світло, де завдання такого освітлення - висвітлити інтер'єр в цілому. Світильники розміщують рівномірно у верхній частині кімнати.


Місцеве освітлення - це підсвічування локальної зони. Його використовують в двох випадках, коли потрібен додаткове джерело світла, наприклад, в кабінеті, або для створення затишної атмосфери з приглушеним світлом. Для організації місцевого освітлення використовують настільні лампи, бра, торшери.

Завдання акцентного освітлення не висвітлювати, а виділяти окремі деталі, такі як картини, ніші, дзеркала і будь-які інші об'єкти в інтер'єрі. Для створення акцентного освітлення ідеально підійдуть світлодіодні джерела світла.


Ми зібрали поради дизайнерів, які допоможуть зробити ваш будинок затишним і стильним за допомогою комбінації різних видів освітлення.
багаторівневий світло
Це комбінація всіх трьох видів освітлення. За допомогою багаторівневого освітлення ви з легкістю зможете перетворювати свій інтер'єр просто клацнувши вимикачем.

Нижній світ
Розміщуючи світильники на підлозі, можна найнесподіванішим чином розставити акценти в приміщенні. Наприклад, підсвічувати предмети інтер'єру або стіни.

Трекові і шинні системи
Трекові світильники масово використовуються в бутиках і ресторанах, а також з-за своєї практичності і універсальності часто зустрічаються в сучасних стилях інтер'єру, таких як лофт, hi-tech, індастріал. Основна перевага таких систем - в простоті зміни напрямку світла. Кожен світильник легко переміщується по всій довжині треку, а також крутиться на 360 градусів, що дозволяє швидко змінювати акценти в приміщенні.

освітлення ніш
Підсвічування ніш - один з улюблених прийомів дизайнерів. За допомогою цього нехитрого прийому в темний час доби можна ефективно виділити окремі предмети в інтер'єрі, такі як вази і статуетки, а також створити додатковий обсяг в кімнаті, підсвітивши отвори і ніші на стелі.
Зонування приміщення підвісними світильниками
Цей прийом більшою мірою буде корисний в приміщеннях з відкритим плануванням. Наприклад, розвісьте світильники над столом на кухні або над диваном у вітальні, і ви отримаєте ще одну функціональну зону всередині приміщення.

Поділитися:
Товари з вітрини