Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Творець стилю хай тек Тада Андо

30.12.2017

Тадао Андо - видатний японський архітектор і дизайнер, що створює унікальні архітектурні споруди та дизайни в стилі хай-тек і мінімалізм. Навчившись самостійно столярної справи, він з самого дитинства зацікавився архітектурою, зараз же Тадао Андо не просто відомий у всьому світі архітектор, він викладач багатьох престижних університетів, таких як Токійський, Єльський і Гарвард, а в 1995 році став лауреатом Прітцкерівської премії. Його запрошують побудувати і декорувати свої розкішні особняки найвпливовіші люди світу, а також уряди різних держав замовляють спроектувати музеї сучасних мистецтв, пам'ятники та інші споруди сучасності та історичної цінності.

Наприклад, побудоване ранчо Cerro Pelon для fashion дизайнера і режисера Тома Форда зараз оцінюється в 75 млн доларів, це одне з найбільших приватних маєтків у США, 8000 гектар в штаті Нью-Мексико. Французький магнат Франсуа Піно, власник Bottega Veneta, Gucci Group, Yves Saint Laurent і аукціонного дому Christie's в старовинній будівлі морської митниці замовив створити простір для художнього бієнале - так з'явився в 2009 році музей сучасного мистецтва Пунта делла Догана, а також Палаццо Грассі в Венеції.

Також для Франсуа Піно Тадао Андо виконує реконструціонние роботи в паризькій біржі.

Його роботи в Італії звернули увагу власника концерну Benetton Group, Аучано Бенеттона, який в старовинному особняку Тревізо вирішив створити культурний комунікаційний простір для молодих дослідників мистецтва. Тадао Андо побудував комплекс "Фабрика", де зараз приїжджають юні таланти і в мозковому штурмі формують креативні ідеї.

До геніальним робіт Тадао Андо можна віднести проект статуї Будди в японському містечку Саппоро в регіоні Хоккайдо. В оточенні лавандових кущів 180 га, статуя заввишки 13,5 метрів височить над ландшафтним комплексом.

Пулітцерівський центр мистецтв в Сент-Луїсі, штат Міссурі, відображає єднання стихій води і гладі бетону.
Музей сучасного мистецтва на Наосима, Японія, де виконаний в овалі бетон заповнений водою, в відображенні якої можна спостерігати за небом, символізує протистояння минулого з майбутнім.

А унікальні архітектурні ансамблі Храм Світла і Храм Води, створені ним в 1991 році в Авазді, Японія, проповідують єднання в боротьбі хайтек конструкцій з природою, доповнені поєднанням природного світла з штучним освітленням.

Філософія дизайнера в тому, що він вважає за краще будувати композиції в оточенні красивих незайманих ландшафтів в стилі "мінімалістичною простоти" з бетону і дерева, віддаючи шанування стихій природи. Свій будинок він також спроектував з дерева і картону в оточенні мальовничої паркової зони.

Поділитися: