Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Епатажний британський дизайнер Лі Брум

14.04.2018

Напередодні нової Міланського тижня дизайну очікуємо нові колекції від світових виробників декору, меблів і освітлення. Очікуємо яскравого уявлення цих колекцій, тому що, як відомо, епатажними перфоменсами і запам'ятовуються новинки і дебютанти в області дизайну. У минулі роки на виставці Salone Internazionale del Mobile неодноразово дивував своїми перфоменсами англійський дизайнер Лі Брум (Lee Broom). Він увійшов в історію як провокатор і творець унікальних арт-проектів і закріпився на ринку дизайну як творець розкішних світильників і предметів декору в люксовому сегменті.
У 2015 році Лі Брум запам'ятався всім своїм проектом «Фальшивий універмаг», в якому він об'єднав кілька порожніх магазинів в Мілані і заповнив їх меблями і світильниками під своїм брендом. За цей проект він отримав нагороду - премію Milano Design Award.

У 2016 році Лі Брум справив фурор своєю інсталяцією "Salone Del Automobile", яка була оформлена в кузові звичайного фургона, привезеного заради виставки з Великобританії в Італію. Інсталяція Salone Del Automobile представляла собою колекцію підлогових і підвісних світильників Optical в оформленому Брумом інтер'єрі в стилі ренесансу.

Чи Брум сконструював скляну ялинку для лондонського ресторану Aqua Shard з 245 скляних світлодіодних світильників.

Годинники Time Machine з мармуру

Порцелянові вази, колекція Jasperware для Wedgwood by Lee Broom 2017, ручна робота.
У цьому 2018 році Лі Брум планує презентувати свою нову колекцію "Обсерваторія", для презентації якої він придумав ціле шоу. У своєму перформансі нового проекту він познайомить з "Оріоном", "Авророю", "Tidal" та іншими зоряними об'єктами. Колекція "Обсерваторія" - це кілька світильників з акрилу і полірованого металу, які об'єднані однією ідеєю сферичної форми, а в якості джерела світла використовуються світлодіоди, що дає розсіяне світло. Особлива увага в колекції можна приділити лінійці Eclipse ( "Затемнення"), яка складається з настільної лампи, підвісу і бра.

Кожен предмет складається з двох дисків, сталевого і акрилового, з'єднаних таким чином, що в залежності від ракурсу домінує світло або тьма.
Чи Брум кілька разів був нагороджений за свій внесок в розвиток дизайну, був визнаний дизайнером року і отримував Британську дизайнерську премію (British Design Award) за предметний і інтер'єрний дизайн, найближчим часом повідомив про плани відкрити свій шоурум "Broom off Broome" в Нью- Йорку на вулиці Broom.

Поділитися: