Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Стиль прованс - витончена вишуканість у вашому домі

30.08.2019

Відсутність навмисної розкоші і трансформація навколишнього простору в територію романтичності і м'якого затишку притаманні французькій інтерпретації легендарного стилю кантрі. Прованс затребуваний протягом тривалого часу і не втрачає своєї популярності завдяки специфіці оздоблювальних матеріалів, меблів та інших елементів декору, що застосовуються.

Особливості стилю прованс

Спосіб оформлення інтер'єру, який виник у Франції, залишається оптимальним вибором для міських квартир і для заміських будинків. Класичні канони Провансу - відображення оригінального колориту особливостей природи однойменного регіону і укладу життя його мешканців. Кожна деталь дихає мотивами побуту і звичками жителів мальовничого регіону, бажанням створити в своєму будинку максимальний затишок і ауру спокою.

Головні характеристики стилю збереглися до наших днів:

• використання природних матеріалів - масиву дерева, металу, каменю;

• наявність винтажних та виготовлених під старовину меблів;

• застосування ручної праці в процесі декорування;

• різні деталі і прикраси з кераміки, фарфору і глини;

• переважання пастельних світлих тонів і велика кількість квіткових орнаментів;

• правильно підібрані джерела штучного освітлення та габаритні вікна, що візуально розширюють простір і наповнюють його світлом;

• тонка, мереживна ковка в виключно французькому форматі;

• штори повинні відрізнятися легкістю і напівпрозорістю матеріалу;

• безліч прикрас з текстилю у вигляді мережив, рішельє, рюшей. При плануванні розташування меблів важливо передбачити оригінальну легку недбалість.

Аксесуари розташовуються на відкритих полицях і стелажах.

Стиль великого простору і свободи

Найвідоміші дизайнери із задоволенням працювали над проектами в форматі прованс. Адже тільки в такому інтер'єрі можна найбільш повно передати всю неповторну розкіш лавандових полів, нескінченну глибину гальської небесної блакиті, свіжий бриз дихаючого прохолодою моря.

За критеріями провансу в приміщенні обов'язково дотримується гармонійне поєднання оригінальних меблів, предметів антикваріату, статуеток, декоративного посуду.

 

Справжній символ провансу - це лаванда і її відтінки, які обов'язково присутні в будинку. Не обійтися і без статуетки або зображення симпатичного гальського півня. Важливий нюанс - формування стилю відбувається в будинку багатьма поколіннями, постійно додаючи в нього нові деталі і створюючи унікальний і властивий тільки йому вигляд.

Поділитися:
Товари з вітрини