Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Стиль кітч у дизайні

20.08.2018

У сьогоднішній статті розповімо про добре нам відомому стилі інтер'єру - кітч. Застряг надовго в епосі 90-х років, стиль кітч в дизайні став буденністю досі в більшості будинків на пострадянському просторі.
З німецького «кітч» перекладається як несмачний або дешевий. Цей стиль оформлення передає старання створити візуально дорогу картинку інтер'єру, а виходить аляпісто і надмірно пересичені різними непоєднуваними елементами простір, робить важчою сприйняття в цілому. Стиль кітч не створюється спеціально, зазвичай він виходить раптово з-за поганого дизайну, відсутність чітко продуманих деталей інтер'єру і заміни натуральних і добротних матеріалів на більш дешеві імітують аналоги. В результаті формується така картинка інтер'єру, що власники хочуть пустити пил в очі і затьмарити «кричущою красою» свого декору, не дотримується гармонія і легкість, внаслідок чого починають з'являтися відчуття некомфортності житлових умов.
Щоб суперечливий кітч в інтер'єрі створити навмисне, потрібно порушити кілька правил:
1. З'єднувати непоєднуване. Взяти кілька дуже яскравих кольорових гам і поєднувати між собою в одній кімнаті, наприклад, рожевий з червоним і синім і одночасно ще й яскраво-жовтим.
2. Різні стилі. Скомбінувати в одному інтер'єрі різні стилі, наприклад, популярний в 21 столітті лофт і бароко або індастріал і рококо - це абсолютно непоєднувані між собою стилі.
3. Хаос в дизайні. Порушити правила симетрії розміщення меблів, правила виділення декором якоїсь однієї зони або однієї стіни, наприклад, розмістивши безладно картини по всій кімнаті, по всіх стінах і кутах.
4. Занадто багато всього. Занадто масивні меблі, величезних розмірів світильники і при цьому непоєднуване ні форма, ні колірна гамма цих елементів інтер'єру.
5. Колекціонувати сміття. Залишити старі непотрібні речі, які давно вийшли зі свого терміну служіння. Принцип раритетної меблів дотримується тоді, коли ця антикварні меблі або декор дійсно високої якості і рідкісного випуску, а також перебуває в допустимої для використання зовнішньої збереження. Якщо це відверто стара з дешевих компонентів меблі з ДСП виробництва найближчого ларька, то не варто її залишати в інтер'єрі.
6. Один з улюблених принципів всіх любителів кітчу - велика кількість дорогих килимів різного кольору і стилю. Такі килими «аля перські» залишилися в минулому 20 столітті і неприпустимі в класичному дизайні, модерні або лофт. А ті килими, на які зараз слід звернути увагу, мають зовсім іншу колірну гамму і матеріал виконання.
Стиль кітч буде допустимим рішенням, коли потрібно оформити інтер'єр у вигляді гумористичної обстановки, що наслідує лихим 90-х років. Наприклад, це буде до речі для створення театральної або кінематографічної декорації або для якогось веселого свята, а постійно знаходиться в такому смаку оформленому інтер'єрі буде складно. Психологи стверджують, що стиль кітч може бути притаманний для рідкісного числа занадто неординарних особистостей, інакше він буде впливати на спотворення сприйняття світу особистістю.

Поділитися: