Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Як оформити вітальню у скандинавському стилі

05.05.2019

Скандинавський стиль вважається одним з найпопулярніших в сучасному дизайні інтер'єрів. Оформити вітальню в скандинавському стилі досить легко, і такий дизайнерський напрямок в оформленні інтер'єрів поєднує в собі всі плюси сучасного житла - мінімалізм, функціональність і затишок.

Скандинавський стиль для дизайну вітальні вибирають люди, які віддають перевагу спокійній світлій кольоровій гамі, натуральним матеріалам, лаконічності форм і стриманості обстановки.

Батьківщина цього стилю відома своїм холодним і суворим північним кліматом. Саме тому, оформляючи інтер'єр віталень, дизайнери прагнуть наповнити їх вільним простором, максимальним світлом і стильними дизайнерськими меблями.

Основними кольорами для оформлення вітальні в скандинавському стилі є всі відтінки білого, сірого, синього.

Даний інтер'єрний напрямок характеризується наповненням простору теплом і впорядкуванням повсякденного побуту для комфорту мешканців. Тому в багатьох інтер'єрах віталень в скандинавському стилі можна зустріти сучасний камін.

Для сучасних міських квартир найкращим рішенням буде електрокамін, який надасть атмосфері вітальні затишку, тепла, і буде зігрівати вас холодними зимовими вечорами.

Крім правильно обраної кольорової гами можна не враховувати створення максимально вільного простору. Тому при оформленні інтер'єру в цьому стилі використовуються тільки найнеобхідніші меблі і мінімум декору. Штори на вікнах замінюються сучасними ролетами або відсуваються від вікна, щоб сонячні промені могли вільно проникати в приміщення.

Столи, тумби, шафи вибираються простої форми без круглих класичних обрисів, плавних ліній і без вигадливого декору. Вітаються відкриті полиці, невисокі тумби. Кращим вибором стануть красиві дерев'яні меблі, пофарбовані в однотонний колір, які зберігають природне забарвлення деревини. На меблях не вітаються візерунки - тільки точні лінії і стильна стримана фурнітура.

Скандинавський інтер'єр передбачає натуральність і м'якість обстановки, що також стосується і текстилю.

Перевага віддається простим однотонним тканинам з цікавою фактурою. Кращими тканинами вважаються бавовна, льон, сатин, а для штор легкий і повітряний муслін або серпанок. В інтер'єр вітальні не вписуються важкі щільні тканини, такі як оксамит, парча, вони занадто помпезні і не підходять для легкого світлого інтер'єру.

Оздоблення вітальні виконується в однотонній кольоровій гамі з невеликими контрастними акцентами. Меблювання такої вітальні має бути простим і лаконічним - точні геометричні форми, симетрія, максимальний комфорт. Складні багаторівневі конструкції і меблеві нагромадження неприйнятні - вони обтяжують інтер'єр і займають багато місця. Як декор можуть використовуватися контрастні кольорові нюанси, наприклад, кольорові подушки, картини, велика кількість кімнатних рослин.

Поділитися:
Товари з вітрини