Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Сучасні тенденції у дизайну кухонь

30.07.2018

В епоху прискореного розвитку сучасних технологій розвивається дизайн інтер'єру і, перш за все, дизайн кухні. Оснащена високотехнологічної новітньої побутовою технікою, управління якою може здійснюватися дистанційно, сучасна кухня може бути схожа на космічний корабель. У зв'язку з цим розвинулося певне суспільне сприйняття кухонного простору, що кухня повинна бути оформлена саме в стилі хайтек. Чи так це, і які основні тенденції в дизайні кухонь?
1. Перш за все, варто зауважити, що за останні роки набула найбільших масштабів головна тенденція - це відсутність проходження будь-яким модним трендам, з чітким акцентом на індивідуальні запити. Колекція Floral від італійського виробника кухонь L'Ottocento

Чи не дотримуйтеся трендів, задавайте свій власний стиль як відображення вашого характеру і ваших потреб. Зручність, комфорт і технології, персоналізовані саме для вас, цінуються більше, ніж візуальне оформлення «як у всіх».

Авторський підхід, орієнтований виключно на смаки господаря будинку, відображається в підборі матеріалів і текстур. Тому виробники орієнтуються на кінцевого споживача і розширюють лінійку фактур і форм, деталей фурнітури і аксесуарів навіть не різних стилів, а різноманітної стилістики, які підійдуть для величезної кількості інтер'єрних рішень.
2. Кухня «open space».
Кухня-вітальня дійсно займає високі рейтинги. Не можна сказати, що це нововведення в дизайні і данина сучасності, оскільки відкриті кухні ще з часів Середньовіччя були поширені в Італії за свій простір і багатофункціональність, і зручність. Відкритий простір кухні, переходить в кімнату, спрощувало приготування їжі і дозволяло всієї сім'ї брати участь в цьому процесі.
3. Екологічність.
Чи можна сказати що тільки в дизайні зараз цінується натуральність і справжність речей? Орієнтир на екологічно чисті компоненти, вироблені при найменших втратах ресурсів навколишнього середовища і безпечні природні матеріали, що сприятливо впливають на здоров'я людини, продовжують витісняти з дизайну і ужитку звичні синтетичні та хімічні матеріали.
Key Cucine з дизайнером Benedini Associati представили кухню Estivale, її виконання в трьох компонентах - мармур, латунь і алюміній.
Це створило тенденцію і на відповідні текстури і різноманітність кольору: білий з сірими прожилками повинен бути як мармур, ніжно-коричневий колір як колір натурального дерева, а також теплі відтінки землі, піску і зеленого листя - ось основні модні нині кольори в інтер'єрі кухні.
Модель кухні SE 3003R від SieMatic в теплих медових тонах і з алюмінієвими фасадами, пофарбованими під бронзу.
Кухня Synthia-C, Ceries-C від Leicht, стінові панелі з дуба

На виставці в Мілані компанія Abimis представила свої моделі Atelier: Сhelsea і Bagutta.
4. Концепція невидимою кухні.
Invisible від Toncelli - кухня з обтічного рідкого металу.
Гладкі фасади, спроектовані від стелі до підлоги, і засклені матовим склом кухонні модулі, плавно зливаються з інтер'єром, оформлення кухонних меблів в металі і повністю в натуральному камені виразилося в ультрамодного тенденції створювати невидимі кухні. Ефект посилюється добре організованим освітленням, чіткими геометричними формами і нейтральної кольоровою гамою.
Матове скло і алюміній в кухні Artematica від Valcucine.

Поділитися: