Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Сорі Янагі видающеся японський дизайнер ХХ століття

21.09.2018

Сорі Янагі (Sori Yanagi) - один з небагатьох японських дизайнерів, який залишив слід в історії світового дизайну. Сорі Янагі - ключова фігура в становленні школи сучасного японського дизайну. У своїх роботах йому вдалося органічно поєднати традиції японської культури, які для цієї країни завжди залишаються наріжним каменем, з сучасною культурою модерну. У кожному проекті дизайнер поєднував простий і практичний дизайн з традиційними японськими ремеслами. Сорі Янагі займався промисловим дизайном, успішно створював меблі, світильники, предмети інтер'єру, автомобілі і навіть станції метро. Сорі Янагі прожив довге життя і помер 24 грудня 2011 року.

Сорі Янагі народився в Токіо в 1915 році. Освіту він здобув у Державному університеті мистецтв в Токіо, в якому він вивчав архітектуру і живопис. Остаточне становлення Сорі Янагі як дизайнера сталося після того, як в 1952 році він відкрив в Токіо інститут промислового дизайну. Уже в інституті він створював свої геніальні роботи, які згодом набули статусу культових і принесли популярність їх автору.
Стілець Метелик (Butterfly)

У 1952 Сорі Янагі створив свою найвідомішу роботу - табурет Butterfly. Таку назву табурет отримав через свою форми, яка нагадує розкриті крила метелика. Унікальність цієї роботи полягає в тому, що автор в одному простому табуреті зміг об'єднати функціональність, універсальність і практичність, що властиво західним віянням з витонченістю японського малюнка і культури. За цей стілець Метелик Сорі Янагі заслужено отримав безліч нагород, а сам стілець назавжди увійшов в колекції музеїв по всьому світу.
Табурет Слон (Elephant Stool)
Другою видатною роботою дизайнера став табурет «Слон», спроектований в 1954 році. Цей легкий стійкий табурет знаком всім і до сих пір знаходиться в масовому виробництві. Його основні переваги - це простота, доступність і максимальну зручність.
Сорі Янагі: «Я намагаюся створювати речі, які ми, людські істоти, вважаємо корисними в нашому повсякденному житті. Під час цього процесу природним чином народжується краса. Коли ви робите об'єкт, який повинен бути використаний вручну, він і повинен бути зроблений вручну ».

Поділитися: