Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Сірий колір в інтер'єрі відтінки і поєднання

06.03.2018

Сірий колір інтер'єру - основний колір стилів дизайну контемпорарі, мінімалізму і хай-тек. А останнім часом все більшої популярності набирає тенденція на використання сірого як базового кольору в еклектиці, на контрасті з яким будуть чітко і ексцентрично виділятися яскраві предмети інтер'єру.


У монохромного сірого кольору широка палітра відтінків.

Поєднуйте між собою світліші з темнішими відтінками, щоб вони доповнювали один одного і розкривалися, саме цим ви зможете домогтися м'якою і затишної атмосфери всього простору.

У сірого кольору виділяють основні відтінки:
- ковентрі,
- вугільний,
- сталевий,
- маренго,
- нікелевий,
- Гейнсборо,
- платиновий,
- срібний,
- циркон,
- грифельний,
- тон голубиного крила,
- кам'яний
і багато інших.


Якщо говорити про психологію сірого кольору, то сірий вважається кольором стриманості і холоднокровності, стабільності і прогресу, можливо тому сірий також виступає головним кольором космічної тематики. Сірий з'єднує в собі дві протилежності, два кольори - чорний і білий, врівноважує їх, виступаючи медіатором їх контрасту. Сірий вибирають реалісти, люди, чітко спрямовані до досягнення своїх цілей і реалізації своїх стратегій без будь-якого драматизму, орієнтовані головним чином на успіх в бізнесі. Сірий колір інтер'єру - це відмінний вибір для апартаментів, в яких живе чоловік холостяк. Детально про це ми вже розповідали в попередній нашій статті " Дизайн квартири для чоловіка холостяка ".
Сірий в чоловічий квартирі в поєднанні з чорним, червоним і білим буде стильним і мужнім, навіть досить зухвалим кольором, підкреслюючи індивідуальність особистості за рахунок акомпанементу сірого наприклад з синім або чорним. Сірий колір - колір срібла і колір стали, а блиск металу асоціюється з силою, потужністю, достатком.
Саме сірий в поєднанні з червоним, чорним і білим став спочатку основою для сучасного напрямку в абстракціонізмі - супрематизму.

Перший продемонстрував в геометричні фігури в своїх роботах художник Казимир Малевич, задавши тим самим новий напрям в мистецтві, дизайні та архітектурі, а безліч його послідовників, включаючи архітектора Заху Хадід, продовжили це поєднання кольорів і фігур.

Також не можна не згадати про Келлі Хоппен, однією з впливових дизайнерів світу, яка для селебріті і членів королівських сімей створює елегантні і розкішні інтер'єри переважно в сірих відтінках.

Сірий колір досить популярний тон-основа не тільки для інтер'єрів американського контемпорарі, але і скандинавського стилю.

Наприклад, ось затишні апартаменти в Гетеборзі (Швеція), в яких переважну сіру гаму скандинавського інтер'єру прекрасно доповнюють меблі з натурального дерева, подушки ніжно-рожевого кольору, а також білий колір каміна і дверей.

У сірій гамі інтер'єру дуже виграшно виглядатиме меблі з натуральної шкіри і дерева, мармур, а також текстиль з натуральних матеріалів - вовни, бавовни, льону і хутра.

В іншій зі шведських квартир дизайнери вдало оформили вітальню і навіть дитячу кімнату в пастельно-сірих тонах.

Отже, найкращі поєднання у сірого з чорним, білим і синім, а якщо ви хочете створити яскраві неординарні інтер'єри, то сміливо експериментуйте грою сірого з червоним або з жовтим.

Поділитися: