Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Найрозкішніші кришталеві люстри

27.07.2018

Можливо, не всі знають, що саме Італія почала публічну систему освітлення за допомогою лампи розжарювання. Установка перших міських світильників відбувалася в Турині та Мілані в 1884 році. До цього часу вулиці були не зовсім темними, оскільки на великих вулицях міст використовувалися освітлювальні системи на основі масляних ламп і факелів. Дорогоцінні скляні люстри з'явилися в містичну епоху Готики, коли з'явилася необхідність у виробництві все більш складних елементів освітлення. А з 1600 року їх прикрашали склом, виробленим і привезеним з Мурано.
Церкви були одними з перших архітектурних структур, де були підвісні люстри, які нагадували канделябри для свічок. І в багатьох будинках Середньовіччя почали встановлюватися підвісні люстри, які дозволяли розсіювати світло крізь закріплені на ньому свічки. По правді кажучи, в той час вони виконували в основному декоративну функцію і служили для демонстрації багатства сім'ї, яка була в змозі дозволити собі цю розкіш в своєму будинку.
Сьогодні ми можемо милуватися деякими прикладами «монументальних» старовинних кришталевих люстр, присутніх в Європі і всі вони, звичайно ж, знаходяться саме в Італії.
Дуже відома своєю вишуканістю підвісна люстра в залі Королівського Театру Реджіо в Турині. Цей чудовий артефакт у вигляді золотого каскаду прикріплений до купола головного залу центрального театру міста і складається з 1762 кришталевих стебел, а також з 1900 деталей, що відбивають світло, створюваний самою люстрою. Розташування всіх кришталевих елементів здається хаосним і випадковим, насправді вони були влаштовані так, щоб створити враження справжнього золотого водоспаду. Освітлення театру регулюється відповідно до ступенями комп'ютеризованою системою, спеціальним мікшером ефектів і двома 512-канальними світловими міксерами. Цей зал театру вперше був висвітлений електрикою в 1884 році, всього через шість років після винаходу лампи розжарювання Томаса Едісона; в тому ж році в Туріні і Мілані були встановлені перші міські системи освітлення з використанням електроенергії з усієї Європи.
Teatro alla Scala - оперний театр в Мілані, який представляє собою шедевр дизайну та архітектури 18 століття. Величні архітектурні форми і розкішний інтер'єр Ла Скала доповнює велика підвісна люстра.
Найбільша кришталева люстра в Європі знаходиться серед численних палаців Риму в заснованому в 1880 році як театр Костанцо яка побудована за проектом архітектора Акілле Сфондріні, а зараз Teatro dell'Opera di Roma - Національному Оперному театрі. Представляючи собою справжню кришталеву коштовність, вона була встановлена ​​під центральним куполом глядацького залу в 1878 році в оточенні позолоти і чудових розписів, виконаних італійським художником Аннибале Бруньолі.

Поділитися: