Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дует декораторів Coorengel&Calvagrac і їх інтер'єри в стилі бароко

15.04.2018

Візитною карткою дуету французьких декораторів Майкла Куоренгеля і Жан-П'єра Кальваграка (Coorengel & Calvagrac) є їх дизайни інтер'єрів, оформлення в стилі бароко.
Загальна пристрасть до античності і середньовіччя, дослідження в області права і дизайну об'єднала Майкла і Жан-П'єра, і вони заснували Coorengel & Calvagrac, агентство дизайну інтер'єру та брендингу. Дует став відомим завдяки багатьом публікаціям в декількох престижних журналах, таких як Vogue, House & Garden або Architectural Digest, який ставить їх в число 10 кращих дизайнерських агентств світу. Зі складним і вишуканим бароковим стилем з великою кількістю антикваріату потрібно дуже уважно працювати, бути педантичним до деталей. Інтер'єри Майкла Куоренгеля і Жан-П'єра Кальваграка наочно свідчать, що їм під силу такий складний стиль і що завдяки їх роботі легко переміщатися в часі в минуле. У своїх інтер'єрах вони поєднують багато старовинних речей, від племінного мистецтва до періодів французького середньовіччя, італійського бароко, епохи Російської імперії, стилю шейкера, періоду Бейдермайера.
Жан-П'єр - француз, народився в Парижі, навчався в Ліоні, а потім повернувся в Париж, де і зустрівся з Майклом. Майкл - голландець, типовий нащадок колоніальної епохи Індонезії, його батько відправився з державних питань з Гааги в Індонезію, звідки привіз індонезійську принцесу, в яку закохався, яка і стала матір'ю Майкла. Жан-П'єр і Майкл з дитинства були оточені меблями стилю Людовика XVI і дизайнами в стилі ампір, що і послужило базою і відправною точкою для їх бачення на бізнес і вибором основного стилю їх дизайнів. У Парижі вони викупили старовинний особняк, побудований для барона Луї в 1834 році. Барон Луї був церковним протеже видатного церковного політика Тайлеранда і працював в фінансах при Людовіку XVI, Наполеона, Чарльза X і Луї-Філіпа, ведучи фінанси для різних монархів. Куплений будинок декоратори оформили в старовинному стилі бароко таким чином, що він став виглядати як справжній музей мистецтва або зразком французької історії, де вся атмосфера просякнута духом минулого.

Одним з яскравих прикладом їх спільного дуету є інтер'єр квартири в центрі Парижа, яка раніше належала акторці Сільвії Бадеську. У квартирі кімнати названі за кольорами: Золота, Срібна, Сіра.

В Срібної кімнаті - комод в стилі Регентства, знайдений на блошиному ринку, а журнальний столик виконаний по дизайну легендарного Джо Понті.

В Золотий кімнаті - золота ліпнина, чорні стінові панелі, меблі в стилі ампір, ваза з дизайну Тома Діксона і килим по дизайну Вернера Пантона. Оформлені паризькими декораторами інтер'єри часто потрапляють в кадр фотографів, а їх маєток барона Луї недавно було вибрано для зйомки реклами духів з Карою Делевінь.

Поділитися: