Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

В гостях у творця стилю Шеббі-шик

24.09.2018

Шеббі-шик - елегантний стиль інтер'єру, в якому переважають романтичні ноти і ностальгічна ідилія ретро, яка виражається в штучному зістарюванні меблів, прикрашеним патиною, розписом і посрібленим декором і утримує на собі увагу традиційним білим кольором.

Заснувала цей стиль shabby chic, що полюбився всім своєю естетикою,  англійка Рейчел Ешвел в кінці 80-х років. Спершу вона почала створювати різні аксесуари для інтер'єрів і декорувати по-своєму меблі, в результаті чого склалася її унікальна стилістика, оформлена нею в свій власний бренд «shabby chic».

Саме так і називається зараз мережа її магазинів по всьому світі, в яких представлені колекції Рейчел Ешвел.

Побувати в гостях у автора стилю Шеббі-шик Рейчел Ешвел можна, відвідавши її невеликий готель в Техасі «The Prairie». Назва за аналогією з відомим романом «Прерія» Джеймса Фенімора Купера про пригоди в Техасі ковбоя Наталіеля Бампо відображає дух американської глибинки.

Готель «The Prairie» Рейчел Ешвел відкрила в березні 2011 року в маленькому містечку Раунд Топ (Round Top). Там і зараз присутня химерна вінтажна атмосфера з сільською автентичністю.

 

PEARL BARN - так називається прибудова до готелю, яка була побудована в 2012 році як місце проведення святкових заходів і названа в честь улюбленого пса господині.

У всьому інтер'єрі присутні меблі, декоровані сусальним золотом, розписом і декупажем.

Спеціально пом'ята, з щільних грубих бавовняних тканин з воланами і рюшами, оббивка меблів - візитівка шеббі шику. Головний акцент в інтер'єрі шеббі шик - це елегантні, злегка жіночні, тканини штор, подушок і скатертин.

Їх декорують класичним драпіруванням, рюшами і каскадом, доповнюють гіпюровими і в'язаними гачком килимками і серветками, а забарвлення і візерунки - ніжного блідо-рожевого кольору трояндочки, Купідон і немовлята, що частково веде нас до стилю 18 століття рококо.

Порада від автора стилю, на що важливо звернути увагу при дизайні шеббі шик: «Загальна обробка стін повинна бути в білих або світло-пастельних тонах, зістарений вигляд дверей і вікон. Без старовинних годинників і каміна не створити ретро обстановку. Пам'ятайте, обов'язкова умова - наявність польових квітів.

Абсолютно весь декор повинен виглядати, як з бабусиної скрині, адже саме в цьому і є шарм вінтажу», - сміється автор стилю шеббі-шик Рейчел Ешвел.

Поділитися:
Товари з вітрини