Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Розвінчування міфів про матраци

08.07.2018

Матрац - це предмет комфорту, від якого залежить наше самопочуття і здоров'я. Тому до вибору матраца потрібно підходити ретельно з урахуванням особливостей даного товару. Через їх популярності з'явилося багато міфів і помилок про те, як правильно вибирати матрац, тому деякі з них ми спростуємо в нашій статті.
Міф перший. Безпружинні матраци гірше пружинних матраців.
При покупці матраца перше рішення, яке належить вам прийняти, якого типу матраців віддати перевагу: пружинному або безпружинні. До сих пір існує величезна кількість людей, які впевнені, що матраци з пружинним блоком зручніше, практичніше і довговічніше. Насправді це тільки надуманий з роками стереотип. Обидва типи матраців досить практичні і зручні, хоча і мають свої плюси і мінуси. На комфорт і довговічність матраців в більшій мірі впливає якість оббивної тканини і якість наповнювачів. Тому, вибираючи для себе матрац, в першу чергу поцікавитеся країною виробником та якістю наповнювача. Якщо в матраці використані матеріали відомих фабрик, то можете бути впевнені в такій покупці, незалежно від типу матраца.
Міф другий. Для спини корисніше жорсткий матрац.
Велика кількість прихильників цього міфу рекомендують і зовсім спати на рівній жорсткій поверхні без матраца. Однак сон на твердій поверхні не найкращий вибір навіть для здорових людей, а для тих, хто відчуває болю в спині може і зовсім погіршити хворобу. Це відбувається через те, що занадто жорсткий матрац не дасть вашим м'язам розслабитися під час сну. Це відбувається тому що:
- По-перше, жорсткий матрац створює точки тиску в області плечей і таза, що може викликати оніміння і змушувати вас часто міняти положення тіла вночі;
- По-друге, жорсткі матраци не підлаштовувати під вигини вашого хребта, через що в деяких місцях з'являються зазори між матрацом і вашими частинами тіла. Це призводить до того, що деякі частини тіла не отримують підтримку і з'являються болі в спині.
Щоб підібрати матрац оптимально жорсткості дотримуйтеся головного правила: матрац повинен повністю повторювати контур вашого тіла і підтримувати хребет у рівному положенні.
Міф третій. Можна купити матрац на все життя.
У гонитві за клієнтом все частіше з'являються виробники, які заявляють про гарантії на свій продукт до 25 років. Насправді ж використовувати навіть найдорожчий і якісний матрац можна не більше ніж 10 років. Звичайно ви можете користуватися матрацом навіть після того, коли він просяде або почнуть прощупується пружини, але якість сну на такому матраці буде значно нижче.

 

Поділитися: