Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Відмінності двох стилів - винтажа і ретро

21.02.2019

Атмосферні та кінематографічні стилі дизайну ретро і винтаж відображають в специфічних кольорах епоху минулого. Незважаючи на те, що відмінностей між цими стилями куди більше, ніж схожого, як може здатися на перший погляд. Все ж, часто можна помітити, як багато хто плутає дефініції винтажа і ретро.

Якщо розглянути різницю в історичних періодах, то початок стилю вінтаж було покладено на початку 20 століття в його довоєнну епоху.

Цей період створює близькість винтажу до класики, тому що він був сформований, як її логічне продовження.

Що стосується ретро, то він став відображенням і, так би мовити, ретроспективою складного повоєнного часу, всеосяжної свободи і яскравості життя, адже люди прагнули відійти від сірості і жорстокості війни, замінивши все це на позитивні ідеї та ідеали.

Кольорова гама стилю вінтаж все ж релевантна до неперевершеної класики: пастельний і сірий спектр кольорів, без яскравих акцентних зон. Рідко трапляється зустріти яскраві рішення в дизайні винтажа, але якщо такі і трапляються, то все яскраві плями, так чи інакше, є приглушеними, щоб не порушувати загальну атмосферу спокійного інтер'єру.

У вінтаж використовуються класичні сюжети з квітами, птахами, смужками і неконтрастним горошком для оформлення обробки і текстилю.
Ретро ж навпаки заперечує бляклі і спокійні кольори, хіба що за рідкісним винятком, оздоблення та меблі можуть бути виконані в стриманих тонах. Але в основному простір, оформлений в стилі ретро, має велику кількість кольорових акцентів і орнаментів зі складною геометрією, при цьому найчастіше контраст вибирається, як основне рішення поєднання меблів і оздоблення.

Що стосується матеріалів, то в стилі вінтаж використовуються виключно натуральні матеріали меблів і оздобленням. У ретро стилі активно застосовують метал, пластик і дерев'яні елементи з ДСП, а не цілісні масиви.

Меблі. Меблі в вінтажі символізують стандарти і красу класики. Характерною рисою винтажної стилістики є штучна зістаренність меблів або витончені антикварні меблі. У ретро меблі мають характеристики 50-70 років: чіткі і дуже прості лінії, високі дерев'яні або металеві ніжки, при цьому меблі або поліруються, або оброблюються лаком.
У декорі винтажного інтер'єру усі елементи мають свою захоплюючу історію. Різні раритетні статуетки, шкатулки, посуд, валізи купуються на блошиних ринках. У ретро-декорі явно видно схожість з напрямком поп-ап: постери, стилізовані під комікси, яскравий текстиль, кришталеві фігури або вази, кольорове скло і стара, що вийшла з ладу, техніка того часу.

Поділитися:
Товари з вітрини