Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Відмінності між скандинавським стилем та мінімалізмом

26.07.2018

Скандинавський і мінімалізм - два сучасних стилю інтер'єру, які мають свою естетику, простоту і гармонію. Вони досить схожі між собою, проте, мають ряд відмінностей, в яких ми і спробуємо в сьогоднішній статті розібратися.
Монохромність і витриманість в одному тоні, часто білому, сірому або чорно-білому, а також простота в організації простору об'єднує ці два стилі, але в цілому присутні істотні відмінності.
1. Філософський підхід.
Скандинавський дизайн інтер'єру грунтується на багаторічних традиціях народів, що проживають в умовах холодів північних регіонів, а відображення філософської ідеї мінімалізму, якій приписують зародження в Японії, знайшло свою реалізацію в мінімалістичному інтер'єрі - ось основне розуміння відмінностей цих двох стилів. У мінімалістському будинку відсутній захаращеність споживчими товарами, тому що така «звільнена порожнеча» від меблів, предметів побуту і тим більше розкоші дозволяє розширити простір, дати простір і свіжість людської думки - ось основний меседж мінімалізму.
2. Матеріали.
Мінімалізм передбачає простоту предметів і багатофункціональність меблів. Сучасний мінімалізм вибирає матеріали і текстури нових технологічних розробок, роблячи акцент на високій швидкості, низькозатратний і тиражі виготовлення. Тому в мінімалізмі цінується метод 3D-друку і штучні матеріали, такі як пластик, метал, бетон, цегла, полімери. Також мінімалістський стиль цілком можуть доповнювати предмети меблів з дсп і масиву дерева, але це не основний фактор стилю.
У скандинавського стилю добротні якісні і натуральні матеріали виступають наріжним каменем. Зокрема, у виробництві меблів акцент робиться на натуральному дереві. Також декорування будинку стельовими дерев'яними балками - це візитна картка скандинавського стилю і похідних від нього сільських стилів.
3. Підхід до наповнення інтер'єру.
Скандинавський стиль багатий домашнім текстилем з вовни, як, наприклад, вовняні пледи, килими і покривала, плетеними прикрасами та іншими атрибутами домашнього тепла і затишку. У мінімалістичному інтер'єрі - текстиль може бути як з натуральних, так і в більшій мірі з синтетичних тканин.
Яскраві акценти в декорі скандинавського стилю розбавляють однотонність холодного інтер'єру, в мінімалізмі дотримуються думки виключення зайвих предметів декору, що відволікають увагу. Наприклад, живописні та барвисті картини - це невід'ємна частина північного інтер'єру, в мінімалістському інтер'єрі картини швидше будуть відсутні. Вази з живими букетами квітів в мінімалістському інтер'єрі цілком можна замінити на композиції з штучними квітами, засушеними ікебану або вважається, що можна зовсім не нагромаджувати простір зайвим декором.

Поділитися:
Товари з вітрини