Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Прогрес в архітектурі футуристичне шале в Канаді

20.07.2018

На гірському схилі в околицях провінції Британська Колумбія, Канада, можна милуватися сучасним прогресом в архітектурі і дизайні. Архітектори бюро Patkau Architects на чолі з Джоном і Патріцією Паткай, Лоуренсом Григга і Стефані Кольрідж спроектували унікальний будинок-шале Hadaway House в стилі hightech, за що у 2008 році отримали нагороду - Canadian Architect Award of Excellence.
Форма будинку являє собою складну конструкцію і спланована таким чином, щоб в засніжені пори року не затримувався сніг, а також, незважаючи на різкий схил гори, будинок завжди стояв стійко. Наступним важливим завданням було забезпечити з усіх вікон шале панорамний вид на долину Уістлер, на якій знаходиться гірськолижний курорт Британської Колумбії. Конструкція будівлі являє собою гібрид монолітних і рамних систем, організованих на трьох рівнях. Плити і стіни, які примикають до нижнього поверху, є бетонними, а самі верхні - симбіоз складної сталевої рами і конструкції, заповненої дерев'яними панелями. Весь фасад будівлі покритий монолітної сіткою 2x6 плат на дахах і стінових панелях. Теплова маса нижньої бетонної конструкції гасить температурні коливання всередині будинку влітку і взимку. Влітку інтер'єр природним чином охолоджується і вентилюється шляхом витяжки повітря з найнижчого рівня на північній стороні будинку, щоб випустити його у верхній частині центрального рифту.
Вікна своєю формою нагадують подрібнені осколки льоду, при цьому своєї нетривіальною ромбобразной формою вони впускають сонячне освітлення, яке створює відблиски у вигляді геометричних паттернів. Стильний ультрасучасний дизайн інтер'єру мінімалістичний, але досить комфортний за рахунок використання натуральних матеріалів в обробці і вдалого проектування кімнат, сходів і відкритих терас, що з'єднують як мости різні зони будівлі.
Канадський проект Hadaway House, який займає 5000 кв.м. гірського простору, символізує про можливість будівництва навіть в складних кліматичних і географічних регіонах, якщо професійно прорахувати всі вихідні дані і продумати конструкцію. У той же час архітектурна студія Patkau Architects довела, що майбутнє вже зараз відбувається.

Поділитися:
Товари з вітрини