Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Китайський архітектор Ма Янсун який підкорив Європу

03.07.2018

Китайський архітектор Ма Янсун (Ma Yansong) епатував своїми футуристичними проектами космічних форм.
За останнє десятиліття європейські архітектори-авангардисти допомогли змінити панораму Пекіна. Rem Koolhaas і сюрреалістична CCTV-вежа Ole Scheeren, футуристичний, що світиться Олімпійський стадіон, задуманий швейцарської студією Herzog і de Meuron, - ось деякі із знакових західних проектів в Азії. Але тепер китайський архітектор змінює тренд, очолюючи архітектурні зміни в європейських столицях. Висхідна зірка Ма Яньсон виграла ряд європейських архітектурних конкурсів. У Римі він виграв перше місце в конкурсі на реновацію дизайну резиденції Вілли Боргезе.
У конкурсі, організованому Парижем для проектування житлового комплексу на правому березі річки Сени, Ма і його архітектурне бюро MAD зіткнулися з 95 архітекторами з усього світу, які змагаються за проектування цього об'єкта. За проектом Ма Янсун в 2012 році в Канаді були побудовані хмарочоси Absolute.
Потім Ма був запрошений описати генеральний план великого комерційного проекту площею 200 000 квадратних метрів в діловому районі Амстердама Zuidas.
В знак поваги до давньої східної філософії, спрямованої на єднання людини з навколишнім екосистемою, він представив архітектурні креслення, які нагадують кластер гір з кратерами. Повторюючи даоські картини гірських вершин і пагод, вулканообразние вежі його проекту Zuidas будуть пов'язані звивистій мережею водних шляхів з павільйонами, які органічно поєднують комплекс.
Ма Янсун вважає, що технології і машини дозволяють будувати міста високими будинками, які розколюють небо, але це відчужує людей від духів природи і один від одного, створюючи людський тераріум. Хмарочоси в містах майбутнього, за його словами, повинні поступитися місцем структурі, що наслідує силам і формам природи - хмар, гір, хвилях.
Будівля готелю Sheraton Huzhou Hot Spring Resort в Китаї.
Ма отримав ступінь магістра архітектури Єльського університету, де він і знайшов наставника -всемірно відомого іраксько-британського архітектора Заху Хадід. Хадід дала йому книги про сучасних авангардистських скульпторів і познайомила його з мистецтвом і архітектурою майбутнього. Саме під керівництвом Захі Хадід Ма Янсун запропонував увічнити зруйнований Всесвітній торговий центр з фантастичним «Плаваючим містом» - мініатюрним мегаполісом в хмарах, побудованим на гігантських колонах, в якому будуть представлені офісні простори, оточені садами дикої природи.
Ма Янсун (MAD Architects) в 2017 році зайнявся дизайном меблів і створив колекцію світильника, столу і консолі зі сталі та бронзи в космічній обтічної форми. Також м'які асиметричні обриси він представив в колекції стільців, більше нагадують арт-об'єкт у вигляді грибниці для бренду Sawaya & Moroni.
Перемоги Ма в міжнародних конкурсах архітектури також відкрили для нього шлях для розробки інноваційних культурних орієнтирів, таких як Музей скульптури Китаю, нагадує хвилю, замерзлу в часі, і острів культури Харбіна, недалеко від північної китайської кордону з російською Сибіром. Його експерименти в архітектурі та досягнення в Європі і Північній Америці перетворили його в культ для всіх архітектурних студій в Китаї.

Поділитися: