Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Футуристичність дизайну в стилі хай тек

06.05.2019

Дизайн інтер'єру в стилі Hi-tech з'явився в 70-і роки в результаті об'єднання мінімалізму, конструктивізму і поп-арту, на схилі пізнього модернізму і на тлі високих технологій. Чіткі лінії і асиметрія стали візитівкою дизайнерського оформлення в стилі хайтек, яке передбачає наявність гострих кутів і плавних ліній, і в якому переважає мінімалізм, практичність і відсутність яскравого декору.

Домінуючими матеріалами дизайну хайтек є метал і скло. Простір ділиться на зони за допомогою кольорового рішення або розсувних перегородок. Для інтер'єру Нi-tech характерна гладкість поверхні, наприклад, наливні підлоги, натяжні стелі або рідкі шпалери. Футуристичність створюється за допомогою гнутого металу, круглих куль або півсфер.

Кольорова гама в основному вибирається з сірих відтінків металік, білих і пісочних відтінків. Цим і виділяється хайтек - в сміливих рішеннях відтінків хрому або срібла, а в особливо екстремальних варіантах зустрічаються навіть червоні стіни. Також контрастує сучасним трендом в протиріччі звичній нам бежевій кольоровій гамі, в стилі hi-tech модно оформляти інтер'єр в біло-чорному антуражі.

Форма меблів в спальнях стилю хайтек правильних геометричних обрисів, ліжко без узголів'я і з вбудованим підсвічуванням.
У стилі відображаються ідеї наукової фантастики, навіть сама назва high technology (хай-тек) перекладається з англійської як "високі технології". Тому освітлення вітається у вигляді галогенних ламп. Інтер'єр рясніє високотехнологічними приладами, сенсорними датчиками, автоматичними системами управління.

Сучасний дизайн квартири лаконічного характеру в стилі хай-тек іноді називають "холостяцьким", в ньому використовується мінімум текстильних виробів, замість штор жалюзі або ролети. Однак монохромний інтер'єр може бути затишним, варто додати камін, акваріум або трохи живих рослин.

Простота дизайну і правильні геометричні форми відображаються у виборі меблів, техніки і аксесуарів.

Для інтер'єру в стилі хай-тек потрібно багато вільного простору, меблі тільки ергономічні і багатофункціональні. Таке дизайнерське оформлення вітається в великих кімнатах. Організованість і порядок за допомогою форм і кольору, Нi-tech втілює нетривіальні можливості для оформлення будинків і квартир. Впевненим, сучасним і прогресуючим людям, цей екстравагантний стиль дає відчуття гармонії і свободи.

Поділитися:
Схожі статті