Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Плетені меблі з ротанга

14.02.2018

Знайома нам по садовим садибам плетені меблі з ротанга підкреслює благородство і вишуканість інтер'єру. Тропічна пальма ліана, частинка південно-східній Азії і Полінезії, під впливом пара легко гнеться і приймає будь-які форми, завдяки цьому можна створювати унікальні предмети меблевого мистецтва.

Ротанг стійкий до перепадів температури і є зносостійким, легким і ергономічним матеріалом, але все ж від постійного впливу вологи такі меблі варто берегти.
Плетені меблі буде доречна в інтер'єрах сільського стилю або кантрі, а за допомогою професійного дизайнера можна створити більш складні інтер'єри в стилі прованс або Шеббі-шик. Плетені меблі створить в будинку комфортну атмосферу, вона нагадає нам про літо, виноградниках і приємних прогулянках на свіжому повітрі.
Вперше в житлових будинках і квартирах такі меблі почали використовувати в Парижі на початку 20 століття, завдяки чому і з'явився інтер'єр в стилі прованс. А пізніше меблі з ротанга стала популярна і в усьому світі.
Одним з перших виробників плетених меблів ротанга був "Будинок Гатті" - сьогодні це французьке ательє відомо на весь світ. Засновник - італієць Джозеф Гатті, який приїхав до Парижа і відкрив провадження ротангів стільців в 1909 році. Якраз в цей час Франція зустрічала свою Belle Époque - золоту епоху розквіту фотографії та кінематографу, поява метро, ​​зародження фешн індустрії і активний розвиток дизайну інтер'єрів. Компанія Maison Gatti зберегла столітні традиції виробництва ексклюзивних меблів з ротанга і до цього дня залишається лідером в преміум сегменті.
Меблі з ротангу, як компонент колоніального стилю, будучи елегантним і екзотичним предметом інтер'єру, швидко завоював любов французів і став активно використовуватися в інтер'єрах французьких ресторанів, а в подальшому і в житлових квартирах.


Фото Анжеліни Джолі зі зйомок фільму "Турист" в Парижі, в кадрі ротангові стільці Maison Gatti.
Сьогодні меблі з ротанга стала доступна кожному. Наприклад, в Україні є дві моделі крісел з ротанга фабрики "Calamus", які знайомі кожному покупцеві, хто хоч раз замислювався над придбанням ротангових меблів - це крісла "Мамасан" ( "Mamasan") і "Папасан".


Витонченої плетеними меблями можна прикрасити вітальню кімнату або кухню, можна використовувати і для декорування всього будинку. Ротанг прекрасно поєднується з керамічними підлогами, натуральним каменем і паркетом. Зверніть увагу, наскільки привабливі і естетичні і предмети декору з ротанга: вази, скрині, ширми і квіткові горщики.

У будь-який класичний стиль ротангові вироби вносять свою екзотичність, комфорт і частинку природи.

Поділитися: