Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

П'єр Полен - дизайнер французьких президентів

01.07.2018

П'єра (Pierre Paulin 1927-2009) можна по праву вважати видатною легендою французького дизайну і дизайнером французьких президентів.
Він - новатор сотень моделей меблів і безлічі інтер'єрів. Особливо П'єр Полен запам'ятався своїми скульптурними кріслами, придуманими їм в середині 60-х років 20 століття з цікавими назвами: Гніздо (Nest), Метелик (Butterfly), Устриця (Oyster), Мова (Tongue), Кішка (Le Chat), Стрічка ( Ribbon), Гриб (Mushroom).
Крісло Ribbon, 1966.

Репліка 2007 року в оббивці з тканини Momentum, Artifort.
П'єр Полен отримав освіту у Франції в Центрі мистецтва і техніки, яка згодом стала - Школою Камондо. Більше півстоліття з 1958 року він пропрацював в нідерландській меблевої компанії Artifort, а також співпрацював з виробником Thonet. Захоплюючись дизайном скандинавів, особливо творчістю дизайнерів Чарльза і Рей Имз, він змоделював свої нові види меблів з різною формою, структурою каркаса і кольором. Створені ним об'єкти формують свою оригінальну естетику і стилістику.

У прагненні зробити крісло більш комфортним і неабияким він використовував нові матеріали. Таким чином, і до цього дня дуже популярні його крісла з поліуретанової піни, обтягнуті яскравою тканиною-стрейч, виконані для Artifort в 1960-і, а також знімні меблеві чохли з еластичного безшовного трикотажу, які можна змінювати під настрій або знімати, щоб почистити.

У 1969 році він декорував інтер'єри Єлисейського палацу для президента Жоржа Помпіду, а також створив для нього цілу колекцію меблів в авангардному стилі.

Пізніше в 1984 році його запросили розробити класичну колекцію для особистих резиденцій президента Франсуа Міттерана.
Його колекції часто публікувалися в журналах і виступали на міжнародних виставках, таких як Salon des Arts Ménagers. Стіл CM141, який П'єр Полен придумав для Thonet, до цих пір проводиться компанією Ligne Roset. А серія крісел і пуфів Pumpkin, яку Полен проектував в 1970-і для Єлисейського палацу, зараз знову представлена ​​в своєму новому образі в більш яскравих оббивках.
Виставка в Центрі Помпіду в Парижі
У паризькому Центрі Помпіду відкрита велика ретроспектива робіт П'єра. На ній представлено близько сотні створених ним предметів меблів, прототипи, макети і реконструкції вітальні П'єра на його віллі la Calmette.

Вітальня в будинку Полєнов в Севенскіх горах, зйомка 2004 року. Дизайнер влаштувався в цьому будинку в середині 1990-х і провів там останні роки життя.

Вшановують його і на виставці Design Miami Louis Vuitton, де показана колекція модульних меблів, створену полінуйтеся в 1972 для Herman Miller.
Меблі П'єра зараз знімається в кіно, наприклад, її можна побачити у фільмах про Джеймса Бонда.

 

Поділитися: