Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Види освітлення сходів в будинку - цікаві ідеї

07.06.2019

Сьогодні багато хто будує будинки далеко від міста, вважаючи за краще екологічно чисті райони і вибирають сучасні, затишні і красиві двоповерхові каркасні будинки, а також елітні котеджі. Наявність другого поверху передбачає побудову сходів.

Уміло спроектовані і встановлені сходи вдало скрашують інтер'єр будинку, проте вони повинні бути ще й безпечними. Оскільки сходами користуються щодня всі члени сім'ї, як вдень, так і у вечірній або нічний час, вони потребують підсвічуванні.

Хідневі сходи, як класичний варіант, набули найбільшого поширення. Вибір освітлення тут необмежений: від настінних бра до точкового підсвічування. Точкове підсвічування, вбудоване в сходинки, зробить громіздкі сходи ошатними та невагомими. Світильники можна розмістити під перилами або знизу на стіні. Світло не буде бити в очі, оскільки основа світильника вільно повертається в потрібному напрямку.

Стельовий світильник, що звисає, краще підійде для гвинтових сходів. Рекомендується зміцнити освітлювальні елементи і на центральній стійці. Світлодіодна стрічка також досить популярна, так як вона споживає мінімальну кількість енергії, проста в установці, а найголовніше - радує різноманіттям різних кольорових рішень. Ліхтарі добре встановлювати на перила, тим самим збільшуючи зону освітлення.

Елегантно і легко виглядають сходи на бильцях.

В цьому випадку доречною буде світлодіодна стрічка в сходинках або під ними, а також люстра в прольоті. Задіюючи свою фантазію, відповідно до стилю інтер'єру можна обрати шикарну люстру, яка стане родзинкою цієї зони будинку, зробивши основний акцент цілком на сходовій конструкції.

Ноу-хау для освітлення сходів є акрилові поручні, прозорі, з потоковим світлом всередині. Всередину поручня можна вбудувати світлодіодні стрічки, надавши звичайним сходам казковий ефект. Подібним ефектом володіють неонові трубки, які стали нормою в нічних клубах. Холодний неон безпечний, він не б'ється, не нагрівається. Молоді сім'ї гідно оцінять його переваги.

Способи підсвічування сходів легко комбінувати, надаючи неповторність і вишуканість інтер'єру. Для ввімкнення додаткового освітлення використовуються вимикачі напочатку і в кінці сходів.

Сьогодні користуються успіхом автоматичні датчики руху, які вмикають світильники в потрібний момент.

Підсвічування сходів помітно перемагає в порівнянні з основним освітленням в будинку, оскільки воно:

  • пожежебезпечне;
  • енергозберігаюче;
  • зручне у використанні;
  • відповідає естетичним вимогам;
  • гарантує безпеку руху сходами.

Можна побудувати будинок і заповнити його меблями, але зроблять ваше житло затишним і неповторним саме вдалі дизайнерські знахідки, такі як унікальне підсвічування сходів.

Поділитися: