Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Основні тенденції в архітектурі

06.07.2018

За останні роки, проаналізувавши проекти провідних дизайн-студій і архітектурних бюро, ми зробили відповідні висновки про актуальні тенденції в архітектурі заміських будинків.
Основними трендами в архітектурі сучасних будинків є:

1. Інтегрування екстер'єру в інтер'єр.
Проектування будинку таким чином, щоб створювалося відчуття відсутності стін, найчастіше зустрічалося в будинках скандинавських і японських регіонів. В останні роки тенденція «впустити природу в будинок» посилилася. Мотивація жити в повному оточенні живої природи і пріоритет природного освітлення штучному сприяє тому, що мешканці своїх заміських будинків вибирають планування з просторими кімнатами, стінами, у яких виступає повне скління від стелі до підлоги. Панорамні вікна і скляні стіни вже не є показником високого статусу, а демонструють прагнення людини бути ближче до природи.


Olson Kundig Architects побудували будинок, в якому тераса оформлена як вихід до озера.

Біля підніжжя гори біля Кейптауна вілла OVD 919, побудована південно-африканським дизайн-бюро.

Восьмикутний будинок під Кіото, побудований зі зрізаними кутами, в якому застосували метод "вплетення ландшафту в дизайн інтер'єру".

Архітектура відкритого простору від Nicolas Schuybroek.
2. Екологічність - використання натуральних матеріалів в будівництві і обробці стін будинку.
Натуральний камінь, скло, метал, брус або рубана колода дерева - ось основні матеріали, що використовуються, для сучасних котеджів. Все частіше підлогу укладають ламінатом або керамічною плиткою, мармуром, стіни ж - просто фарбуються, замінюючи поклейку шпалер, або декоруються дерев'яними панелями. Бетон як основний будівельний компонент змішується з каменем і навіть глиною.

Будинок, побудований Бредом Піттом повністю виготовлений зі слюди і натурального каменю.
3. Класичний дизайн інтер'єру поступається дизайну в стилі шале.

Найчастіше обраний дизайн інтер'єру в заміських будинках і котеджах - це стиль сільського будиночка в альпійських горах - шале, і походить від нього дизайн вілли у французькій глибинці - прованс.

По-перше, ці стилі якраз і містять в собі максимальне використання натурального дерева та інших натуральних матеріалів; по-друге, ці стилі дозволяють створити дуже затишне й комфортне житло без дорогих аксесуарів і відносно недорогий меблів. Головним центром будинку по колишньому залишається камін, у якого можна зібратися всією сім'єю з гостями.

Також зберігається актуальність на мінімалізм в інтер'єрі.
4. Об'єднання кухні з вітальнею.

Об'єднання гостьової зони, їдальні та кухні відбувається не заради економії простору, а тому що так набагато зручніше і просторіше.

А приготування вечері завдяки такому плануванні можна перетворити в гарне проведення часу всією компанією.

5. Односхильні пласкі покрівлі і одноповерхові будинки.
Які, здаються, на перший погляд примітивними маленькими будівлями, одноповерхові будинки з мінімалістичним інтер'єром наповнені останніми розробками сучасних технологій.

Такий футуристичний будинок - типове явище в Японії, Канаді та Європі.

Він оснащений, як енергозберігаючими технологіями, так і вдалими дизайнерськими методами приховування в стіни побутової техніки.

При цьому мінімалізм не применшує комфорт такого будинку.

Поділитися:
Товари з вітрини