Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Міфи про дерев'яні будинки

23.06.2018

Затишний і просторий дерев'яний заміський котедж в оточенні квітучого саду - мрія більшості міських жителів. Влітку на галявині встановити шезлонги і відпочивати, спостерігаючи за птахами, взимку біля каміна пити чай, загорнувшись пледом, а навесні смажити шашлики дружною компанією - будь-які фантазії про заміський відпочинок неодмінно будуть пов'язані з дерев'яним будиночком.
Існує кілька міфів про дерев'яних будинках, які можуть, як перебільшувати позитивні характеристики, так і помилки в високій якості дерев'яних будинків.
Міф 1. Дерев'яний будинок - це екологічно чистий будинок.
По-перше, дерев'яний будинок потребує просочення від шкідливих комах, яка також захищає брус або зруб від гниття. Залежно від виробника, просочення може бути більш-менш безпечною, все ж вона є з'єднанням штучного походження. З натуральних матеріалів покриття дерева використовують склад на основі лляних масел, яке добре захищає дерево, дозволяючи йому вільно «дихати», але таке покриття бажано оновлювати раз в декілька років. Більш дорогий і повністю органічний метод захисту дерева - це покриття з натурального бджолиного воску. А для обробки інсектицидами і протипожежними засобами, слід вибирати склади з солі.
По-друге, також варто звернути увагу на інші матеріали, які також могли використовуватися в будівництві: керамічні блоки, цегла, в тому числі сирець, гіпсові вироби, а також основа для покрівлі будинку.
По-третє, екологічно чистий будинок вийде завдяки в інтер'єрі наявності такої ж екологічної меблів зі скла, з натурального каменю, кераміки, а також декору - з лляних, бавовняних або вовняних матеріалів. Бажано не використовувати агресивних лаків, клею і ламінованого ДСП.
Міф 2. Дерев'яний котедж не потребує оформлення інтер'єру.
Дизайн інтер'єру формує ваше сприйняття простору в цілому.

Навіть якщо стіни вашого заміського будиночка - це зруб дерев, які на перший погляд вже не потрібно рівняти, виконувати обробку стін, але їх завжди можна чимось декорувати. В інтер'єрі дерев'яних будинків використовується керамограніт, натуральний камінь або гіпсокартон для оформлення ніш. Брутальність дерева потрібно пом'якшувати, а однотонні деревні відтінки потрібно комбінувати з яскравою кольоровою гамою. Продуманий дизайн інтер'єру допоможе вам зрозуміти, де і як розміщувати предмети меблів і техніку, а також як використовувати житлову площу найкращим способом. Всім подобаються красиві картинки альпійських готелів або дерев'яних будиночків в швейцарському селі, насправді ці фотографії демонструють добре продуманий оформлений стиль шале. Так і ж американські дерев'яні будинки стають стилем кантрі завдяки відповідному оформленню в стилі кантрі.
Міф 3. У такій дерев'яній хатинці можна проживати, тільки приїжджаючи влітку, а до зими вона не пристосована.
Насправді, дерево є благородним матеріалом, що зберігає тепло навіть краще цегли, і, як і було в усі часи - комфорт і тепло будинку залежить від благ цивілізації, облаштованих в приміщенні. У будь-якому випадку, будинок можна додатково утеплити ЕКОВАТОЙ з целюлози або шерстю, а підлоги облицьований бетон керамікою або натуральним каменем збільшить теплоізоляцію.
Варто також звернути увагу на те, яким саме способом зводився каркас будинку.
Міф 4. Недовговічність і усадка дерев'яного будинку.
Усадка дерев'яного будинку від тиску на грунт так само, як і цегельного, з роками дає про себе знати. Для цього слідувати правильній технології будівництва, вибравши правильний вид фундаменту і використовуючи гвинтові компенсатори, а монтаж пластикових вікон потрібно виконувати з методами обсад і окосячкі.

Поділитися: