Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Особливості оформлення дитячої кімнати в стилі контемпорарі

01.07.2019

Вибір дизайну дитячої кімнати залежить від наступних факторів:

• стать і вік дитини;

• фінансові можливості;

• переваги того чи іншого стилю в загальному оформленні будинку.

Потрібно враховувати і такий момент: оскільки діти швидко ростуть, то інтер'єр їх кімнати час від часу буде змінюватися. Шпалери в Міккі Маус, які підходять для спальні дошкільняти, будуть недоречно виглядати в кімнаті підлітка. А манеж з іграшками, який необхідний малюкові, з часом доведеться замінити комп'ютерним столом для занять. Виходячи з цього, дизайнери рекомендують для оформлення дитячих кімнат використовувати стиль, одночасно практичний, недорогий і, в той же час - що створює домашній затишок. Багато сучасних батьків вважають за краще стиль контемпорарі, завдяки його мінімалізму та багатофункціональності.

Дитячі ліжечка в стилі контемпорарі економлять простір кімнати, так як часто це - двохярусні ліжка або ті, що мають висувні ящики для зберігання речей.

Більше вільного простору є важливою перевагою в інтер'єрі дитячої кімнати, особливо, якщо вона - невелика за розміром. Модульні меблеві системи в стилі контемпорарі - прості і лаконічні. Займаючи мінімум місця, вони - функціональні і сучасні.

Позитивний аспект полягає в тому, що під час дорослішання дитини немає необхідності в повній реконструкції інтер'єру. Досить змінити деякі модулі на нові елементи, в яких виникає потреба. Важливим моментом є освітлення в дитячій кімнаті, так як дитина багато часу проводить навчаючись. Плануючи освітлення, рекомендується кімнату поділити на тематичні зони, і тим самим - зберегти хороший зір дитині. Стиль контемпорарі передбачає використання в інтер'єрі екологічно чистих натуральних матеріалів, таких як дерево, шкіра, мармур, скло. Для стелі можна використовувати натяжні системи, фарбування або побілку в білий колір, також підійде підвісна стеля.

 

Для оформлення стін стильним рішенням буде камінь - штучний або натуральний. Серед розмаїття шпалер перевага віддається флізеліновим, текстильним або паперовим. Додасть індивідуальності інтер'єру комбінування фактур, наприклад, дерев'яні панелі і вінілові на флізелиновій основі шпалери Dekens XTRA бельгійського бренду Dekens.

Важливо правильно підібрати колір меблів. Стилю контемпорарі притаманні нейтральні відтінки, такі як білий, сірий, бежевий. У дитячій кімнаті допустимо використання більш яскравих кольорів. Вплив на вибір надає стать дитини і призначення зони кімнати.

Так, для спальної зони рекомендований зелений колір, який заспокоює і сприяє здоровому сну.

Для ігрової зони дівчинки можна використовувати відтінки рожевого, а для хлопчика - блакитного кольору. Червоний колір в дитячій кімнаті - небажаний, оскільки він провокує агресію. Родзинкою в декорі дитячої кімнати будуть яскраві елементи, наприклад, дитячий килимок. Також доречними будуть предмети, що мають відношення до хобі дитини.

 

Поділитися:
Товари з вітрини