Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дизайнер світильників Інго Маурер

21.03.2018

Інго Маурер - німецький дизайнер, який заслужив славу і популярність, займаючись виключно світильниками і світлом. Маурер народився в 1932 році на острові Райхенау. Він ніколи не вивчав архітектуру і дизайн, але це не заважає йому останні сорок років задавати тренди і тримати в тонусі ринок освітлення.

На творчість Маурера надихала культура поп-арт, його роботи завжди провокаційні, креативні і стильні. У колекції Маурера є неординарні світильники у вигляді тюбиків зубної пасти, метеликів, чайних ситечок, клітини з щурами, люстри, декоровані клаптиками паперу зі словами «Я тебе люблю», світильник з розбитих фарфорових голів Будди.

Маурер любить створювати «несерйозні» образи, але при цьому здатний створювати високотехнологічні системи освітлення. У 1966 році після переїзду в Нью-Йорк Інго Маурер створив дизайнерське бюро Design M, в якому до цього дня створює свої проекти. Для втілення своїх винаходів Маурер відкрив провадження - Ingo Maurer GmbH.


Щоб ви змогли ближче познайомитися з роботами цього легендарного дизайнера, ми зробили підбірку з його найзнаменитіших світильників.

Один з перших своїх легендарних світильників Інго Маурер створив в 1966 році. Це було так просто і в той же час геніально, що світильник Bulb увійшов в постійну колекцію Нью-Йоркського Музею сучасного мистецтва (MoMA).
Інша його робота, що отримала надалі статус культового світильника, модель Luccelino створена в 1992 році. Маурер прагнув підбирати матеріали, які будуть надавати легкість його виробам. Для моделі Luccelino як декор дизайнер вибрав гусяче пір'я.


Світильник, про який ми вже згадували вище Zettel'z, був винайдений в 1997 році. Для декорування люстри Інго Маурер взяв 80 аркушів рисового паперу, з яких 49 залишив чистими, а на 31 аркуші надрукував слова «Я тебе люблю» на різних мовах. Джерелом світла в даному світильники служать світлодіоди.

Пізніше в 2011 році Маурер створив лімітовану серію цього світильника Zettel'z Viva l'Italia, на аркушах рисового паперу, якими був декорований світильник, замість напису "Я тебе люблю" були надруковані малюнки Т. Ротакера.


Розкішний світильник Golden Ribbon «Золота стрічка» Маурер придумав в 1994 році і продемонстрував на виставці в Тель-Авіві. Кожен екземпляр цього світильника унікальний і неповторний, він має свій розмір і рельєф.

Інго Маурер - дизайнер, в руках якого звичайні лампочки перетворилися в об'єкти предметного дизайну, які сьогодні представлені в експозиції музею MoMa і в інтер'єрах по всьому світу.

 

Поділитися: