Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Основні відмінності стилів бароко і рококо

21.06.2019

Багатий дизайн і палацова обстановка можуть прикрасити будь-який інтер'єр.

Облаштування кімнат в стилі бароко і рококо вимагають трохи величі і фантазії, а також почуття стилю, щоб інтер'єр був закінченим і вражаючим.

Бароко - помпезність і динаміка

Стиль бароко асоціюється з величчю, багатством окремих соціальних груп, драматизмом часу і яскравими на контрасті кольорами. Це ідеальна пропозиція для людей, які не знаходять себе в мінімалістських тенденції.

Кожен інтер'єр яскравий, унікальний і неординарний, що не терпить дешевизни.

Меблі є справжнім витвором мистецтва і виготовляється з натурального дерева з декорованими і ажурними елементами, різьбою. Стиль створять меблеві гарнітури з червоного дерева з декором з мармуру, каменю або елітного текстилю.

Підлокотники, узголів'я ліжка і інші елементи меблів прикрашені різними візерунками у вигляді круглих спіралей, стрічок, раковин і квітів. Особливу увагу в бароко слід приділити м'якій обробці тканинами: парча, гобелен і оксамит.

Рококо - вишуканість і ніжність

Елегантний, весняний, розкішний і легкий - саме так можна охарактеризувати цей стиль. Рококо в дизайні інтер'єру будинку або квартири відображає прагнення власників підкреслити високий соціальний статус і гарний смак, не позбавлений романтизму і надій на майбутнє.

Як і бароко, йому також властиві матеріали класу люкс: натуральне дерево, елегантні тканини, наявність картин і антикваріату. Рококо характерні пастельні відтінки в поєднанні з позолотою: світло-рожевий, кремовий, світло-блакитний, відтінки фіолетового, кремового, які відмінно впишуться в невеликому просторі. Основами стилю є асиметрія, м'які лінії і округлі форми, а також елементи - завиток (рококо) і картуш в центрі композиції.

Яскравий контраст з бароко втілений і в образотворчому мистецтві, що створило передумови до впровадження зміни самого дизайну інтер'єру.

Основні відмінності стилів:

• Бароко - урочисте уявлення, демонстрація статусу і величі; рококо - витонченість і естетика в мистецтві.

• Бароко втілено в монументальній величі, рококо - у витонченій інтимності і красі деталей.

• Яскрава палітра кольорів в стилі бароко часто включає в себе темні і насичені червоні, золотисті або зелені кольори, які використовуються для оздоблення дзеркал, предметів мистецтва та аксесуарів. Рококо - прозора і спокійна версія стилю бароко, в якій використана ніжна пастельна палітра.

• Рококо має тенденцію до міфології і романтизму: зображення і фігури німф, амурів, дріад, древніх богів і богинь, в той час як в бароко допустимі похмурість композицій, зображення битв, завоювань і руйнування.

Бароко і рококо демонструють пристрасть до грандіозності і вишуканості класичного стилів і є втіленням ефектного дизайну інтер'єру.

Поділитися:
Товари з вітрини