Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Онікс в інтер'єрі

19.01.2018

Актуальним трендом в сучасних будинках продовжує бути облицювання стін натуральним каменем, в тому числі і оніксом. Цей мінерал, будучи природним аналогом кварцу, зароджується на місці термальних джерел, родовищами онікса є Індія, Уругвай, Бразилія, Росія. Володіючи відливами домішок і солей металів, природними волокнами арагоніту і кальциту, онікс має широку палітру кольору з неповторним малюнком, що надає розкішний і еклектичний вигляд інтер'єру.


Існує легенда про походження цього напівдорогоцінного каміння, що онікс з'явився з нігтя Афродіти, коли вона виходила з моря.

У давнину народи Стародавнього Риму та Єгипту наділяли його магічними і цілющими властивостями, вважаючи, що онікс відганяє злих духів і покращує стан здоров'я людини, можливо тому і зараз існує думка, що природний матеріал очищає енергетику простору і створює сприятливу атмосферу. Можна вірити цьому чи ні, в будь-якому випадку неможливо не захоплюватися красою створеного самою природою натурального каменю.


Існує кілька різновидів онікса в залежності від кольору: блакитний і зелений онікс наповнений великою кількістю міді і магнію,

аристократичного золотого кольору і променисті сонячні відтінки мінералу багаті залізом, також добувають обсидіановий чорний онікс, карнеол - рідкісний червоний онікс, а білий онікс високо цінується тим, що в ньому відсутні будь-які домішки.


Крім унікальної текстури і малюнку, онікс є прекрасною альтернативою мармуру і граніту по довговічності, міцності і пластичності - з нього можна робити як скульптури, статуетки, колони, так і облицьовувати стіни, прикрашати сходи, укладати підлогу.

Також онікс добре переносить зміни температури і потрапляння води, тому може використовуватися зверху систем "підігріву підлоги", для декорування ванних кімнат у вигляді панно або для мозаїк стільниць на кухні.

До того ж унікальна властивість онікса відображати світло, створюючи м'яке світло, додає благородний лиск інтер'єру.

Різноманітність меблів і предметів мистецтва в оніксі дозволяє створити затишну і витончену атмосферу в домі. Журнальні столики, світильники, каміни, свічники або шахові дошки доповнюються також підсвічуванням, і в підсумку виходять візерункові розкішні сучасні інтер'єри.

Оніксова інсталяція оформляється за допомогою світлодіодних або галогенних джерел світла. Тут необхідна високопрофесійна обробка онікса, щоб не пошкодити під час свердління камінь.

Поділитися: