Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Новинки від провідних фабрик на виставці освітлення Light + Building 2018

25.04.2018

Учасниками виставки Light + Building 2018, яка пройшла в Німеччині, у Франкфурті-на-Майні, з 18 по 23 березня стали кілька європейських фабрик: Brokis, Vibia, Fontana Arte, Artemide, Suzusan, Zero і інші, представивши свої новинки.
Світлодіоди LED і OLED - це енергозберігаючі та універсальні технології світильників минулого століття. На виставці у Франкфурті багато виробників світильників використовували цю технологію, але пішли ще далі, їх наступний крок і заявлена ​​мета дизайну тепер - невидимий джерело світла і легкий повітряний дизайн.
Заснована в Італії в 1932 році легендарним Джо Понті фабрика Fontana Arte's і їхня колекція "Equatore" - це повторна інтерпретація їх традиційної моделі, яка раніше була в металевому плафоні, а зараз в скляному, як джерело світла виступає два світних світлодіодних диска, тонко обрамлених металом і склом.
Світильники Fontana Arte "Equatore" by Gabriele and Oscar Buratti
Італійська фабрика Artemide з представленим світильником "Gople Lamp" by BIG Bjarke Ingels Group зберігала тенденцію м'якого, без відблисків освітлення. У новій серії ламп Artemide використовує запатентовану систему RWB (червоно-біло-блакитна), що дозволяє користувачам контролювати якість і колір світла, стверджуючи, що це позитивно впливає на людей і рослини.

Artemide і їх портативні світильники у вигляді пісочного годинника «Come together» на батарейках
Чеський бренд Brokis під керівництвом арт-директора і дизайнера Люсі Колдова представив 4 серії світильників, форми яких асоціюються з природними явищами:
Світильники Brokis серія "Jack O'Lantern"
Світильники Brokis серія Big One,
Світильники Brokis серія Sparkle (що означає Іскра),
Світильники Brokis серія Ivy (що в перекладі означає - рослина плющ).
Іспанська фабрика Vibia для того, щоб створити нову колекцію нинішнього року, залучила до співпраці нових дизайнерів: Аріка Леві (Arik Levy), Антоні Арола (Antoni Arola), Note Design Studio, Стефана дієз (Stefan Diez).

Колекція світильників Guise від фабрики Vibia, дизайн Стефан Дієз (Stefan Diez)
Технологія виготовлення з боросилікатного скла і зі світлодіодами допомагає світильника створювати чисте світло без тіні, незалежно від розташування як по горизонталі, так і по вертикалі. Його активація також невидима: датчик активує функцію включення світла коли людина наближається, тим самим усуваючи необхідність торкання. Ця технологія, яка звільняє від використання перемикачів або небажаних відбитків пальців на склі, називається «безконтактним керуванням».
Колекція світильників Musa від фабрики Vibia, Note Design Studio - це елегантний дизайн, нагадує світиться сферу опалового кольору на скляному блюді, яке утримує і відображає його. Представлена ​​лампа виконана в трьох колірних варіантах: білому, лососеві і світло-сірому, що забезпечує м'яке розсіяне світло. Розроблено виробником і як настінний світильник і як настільна лампа, а також ще створена портативна модель з власної батареєю.

На ринку освітлення також повертається тренд на паперові ліхтарі, зроблені з тканини і рисового паперу.

Лампа "Moon Stylepark" від дизайнера Davide Groppi і японський бренд Suzusan з їх "Shizuku Pendant Lamp" - це незвичайні тканинні світильники, в палітурці і шиття яких використовувалася японська техніка «шіборі», створили м'яку і розслаблюючу атмосферу на виставці освітлення Light + Building 2018 .

Поділитися: