Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 18:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Нестандартні форми книжкових полиць

20.01.2018

Ми звикли бачити книжкові полички стелажного виду, присутні в кожному будинку. Найчастіше складають на полицях книги, дитячі іграшки, диски або дрібні необхідні речі. Одна вишукана статуетка або вазочка з квітами освіжать і прикрасять вид стелажа, а якщо ще самі полички будуть оригінальної форми, то можливо це стане родзинкою вашого інтер'єру.


Пропонуємо ознайомитися з декількома нестандартними рішеннями, як розмістити полки в кімнаті, щоб це виглядало сучасно і стильно.


1. Дерево.


Стелаж в формі зростаючого дерева прекрасно доповнить інтер'єр в стилі шинуазрі, шале, Біотек або неокласицизму.

Стелаж з дерев'яних дощок або брусів створить затишок і чудову декорацію стін в кімнаті.

2. Бджолині соти.

Можна спроектувати будь-яку форму, збільшуючи стільники в залежності від кількості предметів, які вам хочеться розмістити на полицях.
3. Коло, восьмикутник округлої форми і інші овальні форми. Коло є по філософії простору феншуй - досконалою формою, акумулюючої енергію Ци. Коло або овал є як символ завершеності і в той же час нескінченно, коло не має гострих кутів і виглядає гармонійно в будь-якому інтер'єрі, особливо відповідно до еркельним дизайном вікон, меблів і журнальних столиків.

4. Книжкові полиці як обрамлення вікна.

Таке обрамлення вікна легко замінює гардини.

Підійде для дитячої кімнати, щоб дитині не нудно було зануритися в світ літератури і науки. Дуже зручно мати таку бібліотеку в дитячій, щоб дитина могла читати перед сном.


5. Складні геометричні візерунки і патерни.


Спіралі, хвилі, бульбашки - будь-яка абстрактна форма поличок створена вашою уявою, підкреслює неординарність інтер'єру за рахунок свого контрасту вигинів і вишукані смаки господаря. Може виготовлятися з дерева, металу, пластику і буде частиною інтер'єрів в стилі ар-нуво, хайтек або модерн.
6. Сходи - стелаж.


Стелаж, оформлений як декорація сходи виходить нестандартної трикутної форми і буде цікавим дизайнерським прийомом для економії простору кімнати.
7. Стелаж за допомогою гіпсокартонної ніші.


Досить часто виробляють зонування простору перегородками з гіпсокартону, яку потім оформляють як стелаж для книг або ваз з квітами. Також конструюють ніші під самісінькою стіною, розділяючи області спальні або робочого кабінету. Такі ніші зі стелажами - оригінальне дизайнерське рішення в кімнатах маленького розміру.

Поділитися:
Товари з вітрини