Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Модний колір фіолет від бузкового до божоле

27.02.2018

Модний ультрафіолет, визнаний в цьому році системою стандартизації і класифікації квітів Pantone головним трендовим кольором інтер'єру і всього декору fashion-індустрії, це один з тонів містичного фіолетового кольору, у якого великий спектр відтінків від теплих лілових до холодних баклажановие-синіх.
Це дуже екстравагантний колір, яскравий, сміливий, хто не любить конкуренції і компромісів.

Фіолет потрібно відчувати, розуміти, потрібно знати як саме їм насичувати свій простір і з чим комбінувати. Творчим і артистичним людям, цілком ймовірно, що фіолетовий, бузковий колір сподобається і буде комфортним, буде розкривати їх творчий потенціал, але людям прагматичним і меланхолікам такий колір буде в тягар.
Це також підтверджується психологією сприйняття кольору. З часів стародавніх цивілізацій фіолетовий колір вважається кольором магії, містики і мудрості. Перстень з дорогоцінним каменем фіолетового кольору - аметистом вважався символів сили і верховенства кардиналів католицької церкви. Фіолетовий - колір сильних владних людей, політиків, акторів, людей з розвиненою інтуїцією і неординарних непередбачуваних особистостей, маргіналів. Якщо в обирали людину Фіолет переважає більше синього тону, це говорить, що він прагне до цілям будь-яку ціну, будь-якими байдужими холоднокровними способами. Якщо переважає більше бузку, то така людина досить пристрасний і пихатий, якщо більше рожевого - то людина повністю у владі своїх неприборканих емоцій.

Комбінація з іншими колірними гамами
Саме оптимальне поєднання у фіолетового і бузкового з золотим кольором, усіма відтінками світло-бежевого і зеленим. Союз із золотим відтворить інтер'єр розкішним і химерним, що особливо буде виглядати в стилі інтер'єрів рококо, бароко і арт-нуво. З зеленим ви отримаєте яскраву свіжість весняних квітів. А ось вся палітра світло-персикового, ванільного, пісочного, блідо-рожевого з безліччю півтонів фіолету: фіалковим, божоле, баклажаном, чорносливом, бузковим, фіолетовим, тонами квітучої орхідеї, весняного крокусу або лаванди створить затишне і благородне естетичного простору. Також можна додати, що дружба з білим - це класика жанру, підкреслить строгість і мінімалізм, при цьому, буде органічним мати фон - білим, а деталі інтер'єру, меблі, декор - фіолетовими. У певних інтер'єрах фіолетовий загадково і стримано виглядає з чорним кольором, але у всіх випадках слід стежити за тим, щоб дотримувалася гармонія, а не різкий контраст. Тому чорний часто замінюють кольором венге, коричневим, шоколадним і т.д.
З'єднання з іншими квітами потрібно застосовувати обережно, щоб не спровокувати дискомфорт від райдужної колірної навантаження.

Поділитися:
Товари з вітрини