Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в стилі ренесанс

05.11.2018

Меблі в стилі ренесанс вважаються еталоном естетики, елегантності і краси. Вони створюють легкий величавий настрій і прикрашають будь-який інтер'єр.
Часто меблі в стилі ренесанс плутають зі стилем бароко, помилково припускаючи, що такі меблі дуже важкі, нагромаджені або помітних недоладних квітів. Перехід від готики до Відродження дійсно супроводжувався пошуком гармонії в дизайні і краси, але в цілому ренесанс увібрав в себе усі атрибути античної пишноти і симетрії, легкості і натхненності. А відмінності між бароко, який прийшов на зміну ренесансу, ми детально описали в попередній нашій статті: «Ренесанс і бароко - відмінність двох стилів».
Філософія Ренесансу захоплювала своєю доктриною досконалості і чітко окресленим устремлінням до прекрасного і, як невичерпне джерело натхнення, спонукала художників і скульпторів створювати в інтер'єри ренесансу свої неперевершені витвори мистецтва.
Спочатку меблі виготовляли з темного дерева сортів дуба, горіха і червоного дерева. Вона дійсно була масивною, багатоярусною, але поступово легкість і чарівність їй почали надавати різьблені і виті ніжки, ліпнина, рослинні мотиви в зображеннях, авторський дизайн італійських майстрів.Спальня Ballabio Italia

Історія неоренесансного періоду демонструє нам уже світлі, в тому числі блискучі білі корпусні меблі витончених форм. Особливої уваги варто приділити художнім роботам венеціанських столярів і червонодеревників, що і до цього дня зберіг свій почерк романтизму і мальовничої розкоші меблів.

М'які меблі в стилі ренесанс виділялися своїм унікальним дизайном, в якому максимально було продумано якість і комфорт. Форми диванів і крісел - плавні і фігурні, з круглими, розкритими як пелюстки троянд, підлокітниками.

Кресло Queen из гостиной замка Креси мадам де Помпадур, 1755 год.

Fauteuil par Georges Jacob - Cabinet dore de la Reine - Версальський Палац. Оббивка використовувалася для диванів і крісел небесно-блакитних тонів, оливкових, золотих, пастельно-рожевих і білих, з природними барвистими малюнками, вензелями і античним грецьким орнаментом - меандром, що створює яскраву картинку багатства оздоблення і еклектичність інтер'єру.

Античний диван французького короля Луї XV.

Без яких предметів меблів ще неможливий інтер'єр в стилі ренесанс? Без витончених дзеркал або трюмо, обрамлених в золочену раму, без секретерів, комодів і різьблених шаф на високих ніжках, банкеток у підніжжя ліжка з глибокою каретною стяжкою, а також без витонченого стрічкового стилю кушеток і тахт.

Буфет французького художника и червонодеревника Андре-Чарльза Буле, 1700г. Boughton House, колекція герцога Buccleuch и Queensberry.

Антикваріат, Художня галерея Frans Francken II, 1636 г, Відень

 

Щоб облаштувати свій інтер'єр меблями в величному стилі ренесанс, зверніть увагу на колекції італійських фабрик Bontempi Casa і Ballabio Italia.

Крісло Andrea Fantani, яке в 2015 році було представлене на виставці Salone del mobile в Мілані.

Автор статті - головний редактор інтернет-видання про дизайн «4ROOM.UA» Альона Булат

Поділитися: