Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Меблі в стилі арт деко на прикладі італійських колекцій

22.07.2018

Ефектний і багатогранний стиль арт-деко в меблях поєднує в собі абсолютно різні культури різних епох. Епоха ренесансу з її античною елегантністю і красою поєднується з геометричними паттернами модерну, етнічні візерунки зі східною символікою, наприклад, єгипетські атрибути влади і естетики у вигляді скіпетрів, лап птахів і тварин, додає неповторність стилю і африканська стилістика - колірна гама темних африканських дерев і індійські екзотичні мотиви, візерунки у вигляді зигзагів змішуються з овалами. Саме це і є особливістю даного стилю - вдала комбінація різних непоєднуваних історичних епох і культур.

Колірна гама меблів арт-деко - це кольори насичених коричневих і чорних, а також кольору червоного дерева, а палітра тканинної оббивки крісел і диванів - це контрастні чорно-білі кольори, фіолетові, сірі і безліч пастельних відтінків з золотими або срібними деталями.

Богемності і розкіш меблів підкреслюють витонченими вигинами плавних ліній, що відносять нас в античні часи, дорогиv різьбленням по дереву і ліпленням, а також матеріалами обивки - натуральною шкірою, жаккардом, шовком або оксамитом.
У дизайні меблів в даному стилі часто використовують каркас з масиву дерева в обробці чорним лаком, або металевий каркас зі шкіряною оббивкою, при цьому меблі арт-деко проводиться досить функціональними і комфортними. Також диванам даного стилю додає пікантності розфарбування в африканському стилі, символіка єгипетських міфів чи аксесуари зі слонової кістки.

Щоб зрозуміти, як саме виглядають меблі в стилі арт-деко, пропонуємо розглянути варіанти унікальних моделей диванів від італійських виробників.

Тримісний диван Margot, Mobilidea

Nidus і Amoenus - серія еркерних диванів і соф Maxalto від дизайнера Antonio Citterio, фабрика B & B Italia.

Диван Lacoon island від італійської фабрики Desiree

Крісло Metropolitan'14 від фабрики B & B Italia, дизайнер Jeffrey Bernett

Крісло Almora, B & B Italia
Фабрика Mida Cabiate пропонує чудові колекції класичних меблів з 1965 року. Пишність минулих століть, втілена у життя в сучасному дизайні від Mida, створює атмосферу італійської dolce vita і неперевершеного гламуру.

Дзеркало Mida, колекція Romantic Emotion

Диван Siebel Classic, колекція Opera Contemporara від Angelo Cappellini
Важливу роль в інтер'єрі арт-деко грає дизайн дверей.

Модель дверей BeMine від Longhi з блакитного агата сорту azzurra maniglia incassata.

«Headline» - це колекція ексклюзивних дверей Longhi з найвищою майстерністю деталей, типових тільки для «made in Italy».

Longhi пропонує для інтер'єрів арт-деко поєднання ексклюзивних прикрас, цінних порід дерева і натуральних матеріалів, таких як сталь та скло, які сформують виключно ваш унікальний дизайн інтер'єру.

На фото колекція BeMine від Longhi замшеві буазері з мармуровими вставками, алюмінієві ніжки журнального столика і консолі підкреслюють стиль арт-деко.
Про те, як оформити спальню в стилі арт-деко читайте в нашій попередній статті «Спальні в стилі арт-деко».

Поділитися:
Товари з вітрини