Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дитяча кімната в стилі арт-деко

31.05.2019

Доки світ відходив від наслідків Першої світової війни, мода почала набирати нових обертів і змін. 20-і роки минулого століття ознаменувалися розквітом дизайну і культури, люди шукали оригінальні стилі і яскраві рішення, які змогли б внести різномаїття в похмурі часи. Легкість і розкіш, багатство східних і єгипетських орнаментів і лаконічність строгих ліній, стиль Ар-деко поєднав в собі, здавалося б, непоєднуване.

Джазовий модерн, обтічний модерн, зигзаг модерн - початкові назви даного стилю, які як детальніше характеризують даний вид дизайну: легкість, голлівудська розкіш, і в той же час якесь пафосне заперечення існуючого устрою, демонстраційне відділення еліти від потреб світового суспільства.

У гламурному і дорогому стилі ар-деко (арт-деко) ви знайдете достаток мармуру і меблів зі слонової кістки, дорогоцінні метали, а контраст світлих і яскравих відтінків зіграють з вами химерну гру кольорів, в яку неможливо не закохатися.

 

Стиль ар-деко має ряд особливостей, що відрізняє його серед тисячі інших:

  1. Використання натуральних блискучих тканин, таких як шовк, парча;
  2. Контраст світлих пастельних, як ванільний, молочний, і яскравих як фіолетовий, рожевий колір;
  3. Акцент на декорі з золота і срібла;
  4. Змішування декількох стилів, класичних, модерну, а також східного, бохо і єгипетського;
  5. Використання хутра та шкіри в декорі.

Стиль ар-деко все частіше застосовують для створення респектабельних дитячих кімнат. Адже завдяки універсальності відтінків і нейтральній основі інтер'єру, його можна змінювати в міру росту дитини, замінюючи ті чи інші предмети в кімнаті на красиві нові.

А дотримуючись наших порад, кімната вашої дитини буде витримана в основних принципах ар-деко, і одночас збереже дитячу легкість і безтурботність.

Кольорова гамма. Хоч одним з важливих кольорів для дитячої кімнати стане бузковий і лавандовий, а також всі відтінки рожевого і блакитного. Також можна урізноманітнити інтер'єр більш теплими пастельними півтонами бежевого з додаванням металевих елементів в фурнітуру.

Не бійтеся експериментів, головне не забувайте, що кількість кольорів має бути не більше трьох.

 

Використання різноманітної геометрії. Всі можливі трикутники, квадрати, ромби - все це невід'ємна частина ар-деко, яка зробить кімнату вашого малюка різноманітнішою і яскравішою.

 

Поєднання суровості та обтічності. Меблі в стилі ар-деко з одного боку мають чіткі лінії, а з іншого - обтічність і плавність, що робить інтер'єр дуже привабливим. Але важливо дотримуватися симетрії.

Розкіш і помпезність в аксесуарах інтер'єру та декору. Наявність елементів декору з натуральних каменів, рідкісних видів шкіри, лакованого червоного дерева, дорогого хутра - важливі атрибути кімнати в стилі ар-деко. Також варто не забувати про японські і єгипетські мотиви, які можна додати в інтер'єр, що зробить кімнату значно яскравішою і унікальною.

Поділитися:
Товари з вітрини