Магазин меблів №1 в Києві
Обране

4 травня працюємо з 10:00 до 20:00
5 травня – ВИХІДНИЙ ДЕНЬ
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Сходи в сучасному інтер'єрі

10.05.2018

Сходи в приватному будинку є ключовим функціональним елементом і яскравою прикрасою інтер'єру. Сходи бувають зовнішніми на фасаді будівлі, що дає можливість додаткового входу на верхні поверхи, так і внутрішніми, які з'єднують нижній поверх з мансардним поверхом. Ми розглянемо види і особливості внутрішніх драбин, що встановлюються в будинку.


По конструкції сходів поділяють на:
- одномаршові, располагаемую під кутом від 30 до 45 градусів, пряму і одномаршові криволинейную,
- двухмаршевую, що встановлюється в кутку кімнати від 90 або 180 градусів, тобто вона Г-подібна або П-образна,
- стильну кручені,
- сходи з забіжними ступенями, тобто зі ступенями трапецієподібної форми.
Який краще вибрати матеріал для виготовлення сходів?
1. Дерев'яні сходи.
Органічно підійде до будинку дерев'яні сходи, яка може відповідати інтер'єру будь-якого стилю. Дерево - це екологічний чистий натуральний матеріал, що легко піддається обробці і наданню будь-якої форми. Щоб згодом сходи не скрипіли і не тріскалися сходинки, краще замість сосни вибирати більш міцні види дерев, такі як бук, дуб, граб, кедр, ясен та інші.

Також з мінусів в обслуговуванні є те, що дерев'яні сходи потребують періодичної реставрації - обробка антисептичними і протигрибковими засобами, УФ променями, покриття спеціальним воском від впливу вологи і температур і т.д.
Дерев'яні сходи вдало підкреслять вікторіанський стиль котеджу, для цього сходи виконується з різьбленням і окантовкою, додаються круглі або прямокутні балясини. Також дерево - це хороший вибір для інтер'єрів стилів кантрі і шале, а також для бароко, в якому перила краще декорувати різьбленням з рослинним орнаментом. Для неокласики і модерну балясини сходи готують конусоподібними, таким чином зберігається обтічність форм і геометричні фігури.
2. Сходи з натурального каменю.
3. Металеві сходи - це оптимальний варіант для будь-якого стилю інтер'єру, а ковані гвинтові сходи є ідеальним варіантом для готичних інтер'єрів, ренесансу, арт-нуво. Вона надійна, довговічна, її можна декорувати хромуванням, склом та іншими компонентами. Вдалим поєднанням будуть сходи з сталевого каркаса і дерев'яними сходинками.
4. Монолітна бетонні сходи.
5. Сучасна у мінімалічном стилі скляні сходи. Арміруемая прошарок і технологія пошарово потрійного склеювання роблять сходи міцнішою, вона не потребує антисептичних засобах і не займає багато місця в будинку. На відміну від монументальних бетонних і важких кованих сходів, зовнішній вигляд скляних сходів відображає легкість і простір, повідомляє про сталий розвиток Карпат інноваційних технологій, а це, в свою чергу, є атрибутами стилів хайтек, Біотек і мінімалізм.

Поділитися: