Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Дизайн термального еко-курорту з лави в Ісландії

13.07.2018

Курорт The Retreat at Blue Lagoon Iceland - один з найбільш вражаючих геотермальних парків в європейській географії, включений в список геопарков ЮНЕСКО. Він розташований приблизно в 45 хвилинах їзди на автомобілі від столиці Ісландії, на химерному і вулканічному острові Рейкьянес. Вода Блакитної Лагуни дивного бірюзового кольору, багата мінералами, кремнеземом і сіркою. Гарячі джерела відображають гру хроматичних контрастів гірських порід у воді, а ісландська рослинність внаслідок царства вічної зими створюють унікальний барвистий пейзаж.
Ідея розкішного еко-курорту належить засновнику Sathríður Sigþórsdóttir, який запросив до співпраці архітектурне бюро Basalt Architects і дизайнерську студію Design Group Italia. Дизайн повинен був підкреслити природну красу лагуни і мінімізувати вплив будівлі на його околиці, при цьому не варто забувати про ретельному аналізі методів проти тріщин, які можуть утворитися від вулканічного ландшафту.
В результаті будівля легко зливається з навколишнім пейзажем. «Ми хотіли, щоб лава, мох, вода були всюдисущими, в результаті чого була побудована архітектура, пов'язана воєдино з природними елементами», - пояснили архітектори. Тепер лава утворює стіни всередині і зовні готелю і покриває даху. Вода оточує, тече, створюючи каскади, а пишний мох простягається до самого горизонту.
62 номери і люкси мають мінімалістський стиль, з вікнами від підлоги до стелі, які фокусують увагу на видах лагуни або покритих мохом скелях. Нейтральні тони і переважання сірих відтінків в інтер'єрі підкреслюють синій, фіолетовий, білий, зелений і жовтий екстер'єри.
Фасади спа-центру і готелю мають також темно-сірого відтінку і перфорований візерунок, який нагадує аерувати поверхню затверділої виверженої породи. Освітлення - в переважанні природне, яке змінюється в залежності від положення сонця. Елегантні і витончені предмети меблів в готелі від іспанського дизайнера Патрісії Уркиола і італійця Антоніо Читтерио, обшиті панелями стіни з дерева, нескінченно широкі вікна і відкриті тераси вдало гармоніюють із загальною архітектурою і стилістикою.
У новому ресторані Moss, виготовленому з затверділої лави, всього 10 столів і пропонується меню з блюд, які готуються за місцевими рецептами на основі баранини і оленини, а також морепродукти.

Поділитися: