Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Легендарний архітектор і дизайнер Мікеле де Луккі

15.09.2018

Мікеле де Лукки (Michele de Lucchi) народився в 1951 році в провінції Феррарі під Венецією. Цей великий дизайнер і архітектор продовжує дивувати, і викликати бурхливу реакцію своїми роботами. Він викладав в Флорентійському університеті, був учасником радикальних груп "Алхімія" і "Мемфіс". Обіймав посаду арт-директора Olivetti, створив ряд продуктів для фабрик зі світовим ім'ям: Artemide і Kartell.

Здобувши середню освіту в провінції Венето, Лукка переїхав до Падуї і вступив до Університету Флоренції в якому навчався архітектурі під керівництвом Адольфо Наталине. Мекель де Луки вже в 22 роки відкрив свій перший проект, який надалі приніс славу і визнання італійського дизайну, архітектурно-дизайнерську групу Cavart. Кар'єра Лукки розвивалася стрімко, через кілька років його запросили в міланську студії зі світовим ім'ям - Kartell. Для якої він розробив серію пластикових меблів. Приблизно в той же час відбулася зустріч Лукки з метром дизайну Етторе Соттсассом, ця зустріч переросла в багаторічну співпрацю.
У 1980 Лукка став наймолодшим членом групи «Мемфіс», яку створив Етторе Соттсассом. Для першої виставці авангардистів Лукка в 1931 році розробив стіл Kristall, за задумом автора цей стіл повинен був символізувати тварина стоїть на чотирьох лапах. З 1983 року Лукка став виробляти меблі під своїм ім'ям, яка незабаром стала впізнавана і популярна.
Однією з яскравих і відомих робіт стала настільна лампа Tolomeo, розроблена Луккой для італійської фабрики Artemida. За неї Мікеле де Лукки в 1989 році отримав престижну премію в сфері дизайну «Золотий циркуль».


Популярність Мікеле де Лукки з кожним роком зростала, що дозволило йому в 90-их роках в Мілані відкрити власну студію Produzione Privata. Сьогодні цю студію знають всі, хто працює в сфері архітектури та промислового дизайну, під керівництвом Мікеле де Лукки створюються архітектурні об'єкти по всьому світу. Один із прикладів це побудовані студією об'єкти в Грузії: палац юстиції і світиться міст.


На сьогоднішній день роботи Мікеле де Лукки представлені в музеях дизайну США, Європи, Японії. Цей безумовно талановитий архітектор і дизайнер не зупиняється і продовжувати дивувати світ своїми проектами. У 2015 році Лукка створив експозицію офісних меблів «The Walk» в рамках iSaloni, яка отримала схвальні відгуки критиків. А в 2016 році фабрика Artemide продовжуючи вдалу історію співпраці з дизайнером, довірила його команді оформити стенд для виставки в Франкфурті Light + Building 2016.

Поділитися: