Магазин меблів №1 в Києві
Обране

Працюємо з 10:00 до 20:00 без вихідних.
Тільки з питань оренди 050-750-75-46

Блог

Легендарні крісла, які ніколи не вийдуть з моди

27.08.2018

Сьогодні ми розповімо вам про легендарних кріслах, які ніколи не вийдуть з моди. Ці крісла були створені в ХХ столітті культовими дизайнерами свого часу. Крісла та стільці, про які ми хочемо вам розповісти стали втіленням інновацій, коли їх вперше представили на загальний огляд. І навіть зараз через багато років ці моделі залишаються популярними і актуальними, як одні з кращих зразків свого роду позачасового дизайну.
Крісло М'яч (Style Ball Chair) від Ееро Аарне (Eero Aarnio)

Хоча дизайнер розробив це ретро крісло в 1963 році, воно і донині виглядає як об'єкт з майбутнього. Style Ball Chair стало найоригінальнішим кріслом свого часу. Автор проектував цю модель крісла для використання в громадських місцях: барах, ресторанах, готелях. Але це крісло швидко завоювало популярність і з'явилося в житлових інтер'єрах по всьому світу.
Крісло Черево (Womb Chair) від Ееро Саарінен (Eero Saarinen)
Ееро Саарінен в 1978 році створив крісло, які багато хто вважає найзручнішим стільцем в історії. Архітектор розробив крісло для керівника підприємства Knoll Флоренца Кноля (Florence Knoll). Стояло завдання створити крісло, в якому захочеться «згорнутися калачиком». І автор успішно впорався з цим завданням, за допомогою твердої основи зі скловолокна була створена форма, яка як би обволікає сидить, що дає відчуття безпеки і захищеності.
Крісло Кокос (Coconut - Lounge Chair) від дизайнера Джорджа Нельсона (George Nelson)
Перша модель крісла була випущена в 1956 році. Автор не прагнув створити функціональну і зручну форму крісла, він зробив акцент на запам'ятовується образі. На створення крісла автора надихнули абстрактні і сюрреалістичні роботи Олександра Колдера і Жоана Міро. У 1988 році компанія Vitra викупила права на це крісло і по сьогоднішній день продовжує його виробляти.
Крісло La Chaise від дизайнерського дуету Чарльз і Рей Имз
Крісло було створено в 1948 році для участі в міжнародному конкурсі недорогий дизайнерських меблів, який проходив в Музеї сучасного мистецтва. Стілець складається з пластикового сидіння, хромованих ніжок і натурального підстави з масиву дуба. Цікавий факт в тому, що, хоча ця робота і перемогла на виставці, крісло ніколи не продавалося за життя авторів, воно виявилося занадто дорогим у виробництві.
У відповідь на великий інтерес в даному крісла виробництво відновила компанія Vitra International в 1996 році.

Поділитися: